Annonce
Læserbrev

Kunstmuseet. Budgetnedskæringerne undrer

Læserbrev: Det er med stor undren, at Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn erfarer, at vores kommunes kulturelle stolthed, Vejen Kunstmuseum, står til at blive beskåret med 30.000 i sin driftsbevilling ud over den allerede pålagte årlige beskæring på 110.000 kr.

Samtidigt har det også været nævnt, at byrådet har planer om at opkræve en entré for besøgende til museet for budgetåret 2021 og fremefter.

Vi betragter Vejen Kunstmuseum som en kulturformidlingsinstitution på lige fod med bibliotekerne, hvor der er lige adgang for alle kommunens indbyggere og derfor naturligvis ingen entré. Vi har jo alle betalt adgangen over kommuneskatten. Alle kendte forsøg med entré-betaling har medført kraftige dyk i antallet af besøgende, og den kedelige udvikling ønsker vi at undgå her i Vejen.

Vi betragter Vejen Kunstmuseum som et fyrtårn for hele kommunen - både for kommunens borgere og for forretnings- og erhvervslivet. Kunstmuseet har tiltrukket mere end 40 mio. kr. til Vejen Kommune i fondsmidler i de sidste 10 år - takket være museets goodwill/renommé i hele Danmark. Vi er overbeviste om, at Vejens forretnings- og erhvervsliv ser med stor velvilje på det levende kulturliv, som tiltrækker mange kunder til byen.

Et museum, der nyder så stor national anerkendelse og kan tiltrække store bevillinger fra landets største fonde, skal forkæles, og ikke langsomt udsultes. Vi kan være bekymrede for, hvordan disse fonde fremadrettet vil reagere på byrådets driftsbesparelser.

Vi vil gerne opfordre til, at byrådet ved 2. behandlingen af budgettet finder en fornuftig udvej for museet, så vi også fremover gratis kan besøge et moderne og velfungerende museum, ”et lille nationalt fyrtårn” i Vejen. I den forbindelse er det værd at nævne, at der ikke kun er national interesse om Hansen Jacobsen. Nogle af hans værker udstilles i begyndelse af 2020 på Musée Bourdelle i Paris.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce