Annonce
Esbjerg

Kunstmuseet genåbner med særudstillinger

Richard Mortensens klare farver og geometriske figurer ses i flere værker på kunstmuseets åbningsudstilling. Foto: Esbjerg Kunstmuseum
To særudstillinger tager mod publikum tirsdag den 9. juni.

Esbjerg: Esbjerg Kunstmuseum byder på en særudstilling "Esto Es Malo", når museet genåbner tirsdag den 9. juni. Titlen er også navnet på et af den danske maler Richard Mortensens hovedværker fra 1958, som museet ejer. Udstillingen er lavet i et samarbejde med post.doc Mette Højsgaard.

Den spanske titel betyder "Dette er ondt" og rummer måske et apropos til verden i dag? Men værket tager faktisk udgangspunkt i en radering af krigens rædsler som den verdensberømte spanske kunstner Francisco Goya lavede.

Richard Mortensen er også på lærredet i særudstillingen "Meget mere Mortensen", der er en fuldt udfoldet præsentation af Richard Mortensens værker fra kunstmuseets egen samling. Den kan ses i særudstillingssalen i underetagen.

Endelig åbner museet med en nyophængning af værker fra samlingen under titlen "Kontrapunkt".

Folkene på Esbjerg Kunstmuseum glæder sig til genåbningen, der kommer til at foregå med et "forsigtigt" brag.

- Vi må undvære fernisering i den velkendte form, og vi skal færdes med stor hensynsfuldhed - men det skal ikke knuse glæden over igen at kunne byde jer indenfor, hedder det på museets facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce