Annonce
Læserbrev

Kunstmuseum Nyt domicil?

I JV kan man læse, at Esbjerg Kunstmuseum føler sig svigtet. Esbjerg Kunstmuseum ønsker sig et nyt domicil - ja, men gør borgerne det?

Jeg vil gerne hermed invitere kræfter omkring museet til besøg i virkelighedens verden. Der er ikke, og der vil ikke være et ønske hos den almindelige borger i Esbjerg Kommune, om at file af den stærkt udfordrede og nødvendige omsorg, for at kunne opfylde kunstmuseets fantasier, så langt ud i fremtiden øjet rækker.

Med de udfordringer, der tegner sig for Esbjergs fremtid, vil det være mere end uforsvarlig at kaste byens økonomi ud i den slags udfordringer - og det bør siges klart fra hele det politiske spektrum, som lige har været igennem en endog særdeles vanskelig budgetlægning for de kommende fire år.

Vi har i dag to kunstmuseer i kommunen, som blev etableret før kommunesammenlægningen, og skulle man foretage sig noget på den front, var det måske nærmere, at samle disse på en matrikel.

Ribe er kommunens turistmagnet, og det ville vel ikke være urealistisk at finde en fælles løsning her.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce