Annonce
Tønder

Kunstnere fra tre lande markerer 100 året for Danmarks genforening

Museet Holmen præsenterer udstillingen "Grænsen, Grenze, zpahuua" med fernisering lørdag den 15. februar. 31 kunstnere fra de tre lande giver deres bud på grænser.
Annonce

Løgumkloster: Museet Holmen og den dansk-tyske kunstnersammenslutning Grænselandsudstillingen samt Museumsberg Flensborg er gået sammen om en udstilling, der markerer 100-året for Danmarks genforening med temaet "grænsen". Den 15. februar klokken 13 åbner regionsrådsformand Stephanie Lose udstillingen.

- Vi har skabt en udstilling, hvor kunstnerne får det første ord, når det går løs på begge sider af grænsen i forbindelse med hundredeårsfejringen af folkestemningen i 1920, og dermed vedtagelsen af den nuværende grænse mellem Danmark og Tyskland, fortæller museumleder Kirsten Moesgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Essay om grænsen

I forbindelse med udstillingen udgives et katalog med et essay af Dr. Michael Fuhr, direktør på Museumsberg Flensburg. I dette essay udforsker Fuhr ordet "grænse" som sprogligt fænomen, for netop at vise os den flertydighed der er i et ord, der ellers ofte er forbundet med begrænsning. Som han skriver, støder kunsten igen og igen mod grænser, som for eksempel grænserne for "den gode smag", "anstændighed" eller "den politiske korrekthed", men det er vores ønske med denne udstilling, at give de besøgende en inspirerende oplevelse og mod til – tankemæssigt – ikke at lade sig begrænse af grænser, fortæller Kirsten Moesgaard.

Udstillingen kan ses på Museet Holmen i Løgumkloster til den 10. maj 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce