Annonce
Sydjylland

Kunstnere kan give vækst i virksomheder

Kunstneren Karsten Auerbach (tv.) og PR-manden Christian Have var med til at kickstarte det nye projekt mellem kunstnere og erhvervsliv. Foto: Carsten B. Grubach

Kulturregion Vadehavet vil støtte partnerskab mellem kultur og erhvervsliv.

Han mødte frem som det store U. Som udstiller, udsmykningskunster, underviser og som ham, der også er uden for rammen. Karsten Auerbach, billedkunstner fra Nordjylland, er med til at kickstarte Kulturregion Vadehavets åbne tilbud om samarbejde mellem kunstnere og erhvervsliv.

Og det handler i høj grad om at invitere dem, man ikke umiddelbart ligner, til et samarbejde, afslørede han, da han hos Blue Water Shipping i Esbjerg indviede repræsentanter hovedsageligt fra kommuner og regionen i de erfaringer, han har gjort sig.

Nøgleordet er den fremmede faglighed. Du skal have fat i noget andet. Kunstnere laver jo ikke kun produkter, de beskæftiger sig også med sprog og tænkning. Vi laver udtryk, sagde Karsten Auerbach, der eksempelvis har hjulpet en fiskemelsfabrik i Skagen til at få en ny identitet - bl.a. ved at male deres egen kultur. .

- Kom ud af komfort zonen. Vi har en fælles interesse i at skabe værdi og vækst for hinanden, sagde Christian Have fra Have Kommunikation og nævnte som et eksempel bilfabrikanten Mercedes, der for at få fat i en yngre målgruppe allierede sig med unge rockmusikere i sin markedsføring. - I har målgruppen, vi har pengene, sagde de, og musikerne kunne godt stå på mål for Mercedes og firmaets værdigrundlag.

Annonce

Kulturregion Vadehavet

Kulturregion Vadehavet, der består af Tønder, Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, har indgået en treårig aftale fra 2015-2018 med Kulturministeriet for at fremme kulturelle udtryk, der sætter aftryk, som det hedder sig. Kultursamarbejdet i kulturregionen skal ses som et supplement til den kommunale kulturpolitik/kulturindsats og skal ikke træde i stedet for, men tværtimod forøge den samlede kulturpolitiske indsats. Læs mere om partnerskabsprojektet mellem kunstner og erhvervsliv på www.artbizz.dk/artbizz-vadehavet

Den store enighed

- Problemet i dag er, at man taler med de samme mennesker, og med dem, man er enige med, sagde en tredje indpisker, John Norden fra My Banker. - Så kommer vi jo ikke videre. Og ingen udvikling er lig med afvikling.

Kulturregion Vadehavet har i projektet allieret sig med Artbizz, der har haft succes med samme koncept i Nordjylland. Virksomhederne ved Vadehavet kan få tilskud til op til 75 procent af kunstnernes løn, dog højst 70.000 kroner, og gratis rådgivning af Artbizz.

Deltagerne fik ved mødets slutning lektier for. De skulle alle skrive navnet på en virksomhed, som kunne være interesseret i at samarbejde med en kunstner. Så var projektet sparket i gang.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce