Annonce
Sydjylland

Kunstnere kan give vækst i virksomheder

Kunstneren Karsten Auerbach (tv.) og PR-manden Christian Have var med til at kickstarte det nye projekt mellem kunstnere og erhvervsliv. Foto: Carsten B. Grubach

Kulturregion Vadehavet vil støtte partnerskab mellem kultur og erhvervsliv.

Han mødte frem som det store U. Som udstiller, udsmykningskunster, underviser og som ham, der også er uden for rammen. Karsten Auerbach, billedkunstner fra Nordjylland, er med til at kickstarte Kulturregion Vadehavets åbne tilbud om samarbejde mellem kunstnere og erhvervsliv.

Og det handler i høj grad om at invitere dem, man ikke umiddelbart ligner, til et samarbejde, afslørede han, da han hos Blue Water Shipping i Esbjerg indviede repræsentanter hovedsageligt fra kommuner og regionen i de erfaringer, han har gjort sig.

Nøgleordet er den fremmede faglighed. Du skal have fat i noget andet. Kunstnere laver jo ikke kun produkter, de beskæftiger sig også med sprog og tænkning. Vi laver udtryk, sagde Karsten Auerbach, der eksempelvis har hjulpet en fiskemelsfabrik i Skagen til at få en ny identitet - bl.a. ved at male deres egen kultur. .

- Kom ud af komfort zonen. Vi har en fælles interesse i at skabe værdi og vækst for hinanden, sagde Christian Have fra Have Kommunikation og nævnte som et eksempel bilfabrikanten Mercedes, der for at få fat i en yngre målgruppe allierede sig med unge rockmusikere i sin markedsføring. - I har målgruppen, vi har pengene, sagde de, og musikerne kunne godt stå på mål for Mercedes og firmaets værdigrundlag.

Kulturregion Vadehavet

Kulturregion Vadehavet, der består af Tønder, Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, har indgået en treårig aftale fra 2015-2018 med Kulturministeriet for at fremme kulturelle udtryk, der sætter aftryk, som det hedder sig. Kultursamarbejdet i kulturregionen skal ses som et supplement til den kommunale kulturpolitik/kulturindsats og skal ikke træde i stedet for, men tværtimod forøge den samlede kulturpolitiske indsats. Læs mere om partnerskabsprojektet mellem kunstner og erhvervsliv på www.artbizz.dk/artbizz-vadehavet

Annonce

Den store enighed

- Problemet i dag er, at man taler med de samme mennesker, og med dem, man er enige med, sagde en tredje indpisker, John Norden fra My Banker. - Så kommer vi jo ikke videre. Og ingen udvikling er lig med afvikling.

Kulturregion Vadehavet har i projektet allieret sig med Artbizz, der har haft succes med samme koncept i Nordjylland. Virksomhederne ved Vadehavet kan få tilskud til op til 75 procent af kunstnernes løn, dog højst 70.000 kroner, og gratis rådgivning af Artbizz.

Deltagerne fik ved mødets slutning lektier for. De skulle alle skrive navnet på en virksomhed, som kunne være interesseret i at samarbejde med en kunstner. Så var projektet sparket i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce