Annonce
Aabenraa

Kunstnere laver hærværk

Kunstnerplakat til udstillingen "hærVærk", som kan ses på Sygehus Sønderjylland både juli og august. foto: SMS 1935
Tolv kunstnere fra Sønderjysk Malersammenslutning af 1935 er fælles om at lave udstilling på Sygehus Sønderjylland med titlen "hærVærk".

Aabenraa: Det er set før, at kunstværker er blevet ødelagt. Enten af vanvare eller helt bevidst - som en beklagelig "ups'er" eller som følge af hærværk. Fremtiden må vise, hvilken skæbne der overgår de kunstværker, som tolv medlemmer af Sønderjysk Malersammenslutning af 1935 viser i gangene på Sygehus Sønderjylland.

Og når indledningen nævner muligheden for hærværk, så er det fordi udstillingens emne er "hærVærk", fortæller to af medlemmerne Eddy "ædy" Evensen og Tonni Museth.

- Det er en pragtfuld mulighed at få lov at udstille på Sygehus Sønderjylland, fordi der er så store flader i bygningen. Det er stort - næsten kæmpe - og meget flot, forklarer Tonni Museth, som dog ikke frygter for kunstværkernes ve og vel.

Alligevel kan han ikke slippe tanken.

- Hærværk på hærVærk? Altså seriøst hærværk, så det ikke bare er ødelæggelse? Det ville jeg da tage som et kompliment, siger han og kigger spørgende over på sin kunstner-kollega:

- Helt ærlig, hvad ville vi gøre, hvis det skulle ske?

Kunstnersammenslutningen er i disse dage ved at hænge de forskellige værker på plads i Sygehus Sønderjylland.

Udstillingen åbnes søndag, 7. juli, med en fernisering kl. 14. Værkerne kan ses frem til 31. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce