Annonce
Sønderborg

Kunstnere udstiller alien og fugle på Augustiana

Gilbert Gordon er ved at bygge sin videoinstallation op på Augustiana. Foto: Timo Battefeld
Tre nyuddannede kunstnere fra Det Kgl. Danske Kunstakademi udstiller i Augustiana Kunsthal frem til marts.

Augustenborg: Ny kunst flytter i disse dage ind i Augustiana Kunsthal, hvor tre nyuddannede kunstnere har fået hvert sit rum til at udfolde deres kunst.

Gilbert Gordon fra København er ved at forvandle sit rum i det historiske palæ til en videoinstallation med mange meter lilla stof og nybyggede vægge.

- Det bliver bygget op som et rum inde i rummet. Det bliver et hus, der vokser inde i det her palæ uagtet det her palæs arkitektur, siger Gilbert Gordon.

Rummet bliver indrettet med ekstra vægge, lilla stof og en kæmpe, lilla ramme, hvor der skal køre en film.

- Man kommer til at gå ind i maven på en alien. Det er muligvis ikke en alien fra det ydre rum men noget, vi selv har skabt. Noget, vi ikke ved, hvad er. Det er en lilla alien, der har en lokkefilm, som vi skal konvertere ind i, siger Gilbert Gordon.

Gilbert Gordons lilla alien er skabt i en verden, hvor banker og kirken er smeltet sammen.

- Filmen handler om dem, der lever i den her tid, et pengereligiøst stadie. Alienen kan ændre de fysiske love, så rige mennesker ikke kan dø, og de kan se farver. De fattige kan dø, og de lever mere problemfyldt, siger Gilbert Gordon.

Annonce

Udstilling og TirsdagsTræf

Der er fernisering den 15. januar kl. 17-19. De tre kunstnere vil være til stede

Udstillingen er åben frem til den 8. marts tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket. Der er gratis entré.

TirsdagsTræf den 4. februar kl. 17-18: Mød Mia Line og Emilie Bausager og bliv klogere på deres projekter.

TirsdagsTræf den 3. marts kl. 17-18: Artist Talk med Gilbert Gordon.

Det er gratis at deltage ved begge TirsdagsTræf, men der er tilmelding til augustiana@sonderborg.dk

Fra snedker til kunstner

Det skæve univers, hvor rester fra fortiden som dyre biler og skønne udsigter er blevet sjældne, er opstået ud fra Gilbert Gordons interesse for finansielle strukturer og trends.

- Jeg er interesseret i obskure absurditeter og homogenitet. Hvad er det, der gør, at vi går i det samme modetøj, siger Gilbert Gordon.

Han er uddannet snedker og bygningskonstruktør og ville egentlig være arkitekt, men valgte at søge ind på Det Kgl. Danske Kunstakademi.

Den lilla alien er hans afgangsprojekt fra skolen. De to andre kunstnere, der udstiller sammen med Gilbert Gordon er Mia Line og Emilie Bausager, der også er uddannet fra kunstakademiet i sommer. De udstiller også deres afgangsprojekter, som henholdsvis er fugle i menneskelig skala og et stengærde skabt af tøj, affald og engangsprodukter.

Flere udstillinger på vej

Det er den første udstilling i Augustiana Kunsthal i år, og der er planlagt yderligere tre udstillinger på stedet i løbet af året. Det er kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, der har arrangeret udstillingen med de tre nyuddannede kunstnere.

- Jeg synes, det kunne være sjovt at vise tre kunstnere, der kan vise, hvad der rør sig blandt dem, der lige er trådt ud af kunstakademiets favn. Mit mål er, at der skal være noget nyt, hver gang en ny udstilling åbner, siger Hanne Lundgren Nielsen.

Gilbert Gordon er ved at bygge sin udstilling op på Augustiana. I den store ramme, skal der køre en film om en accelereret version af nutiden. Foto: Timo Battefeld
Mia Lines fugle i menneskelig skala. Foto: Timo Battefeld
Gilbert Gordon kan egentlig ikke lide farven lilla, men den er centrum i hans udstilling. Foto: Timo Battefeld
Troels Jensen hjælper med at bygge nye vægge op til udstillingen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce