Annonce
Varde

Kunstners søn døde da han forberedte udstilling

Per Ottesen med et maleri, hvor konturerne af den afdøde søn Morten Ottesen anes. Dødsfaldet har været en hård oplevelse for den 72-årige kunstner.

Udstillingen var planlagt, da Per Ottesens søn døde. Det tvang kunstneren til at stoppe op, og det afspejles nu i Kuntshal vARTe.

ANSAGER/VARDE: Det var en gammel drøm for Per Ottesen, 72 år fra Ansager, at komme til at udstille med Palle Bondrup. De to arbejdede omkring 1970 sammen på virksomheden Colorlux i Esbjerg. Palle Bondrup var skiltemaler, mens Per Ottesen var grafisk tegner.

Udstiller i januar

De to udstiller i januar i Kuntshal vARTe, men forløbet op til blev slet ikke normalt for Per Ottesen.

- Min søn Morten Ottesen døde i en alder af 48 år i september, siger Per Ottesen.

På det tidspunkt var udstillingen planlagt og efter dødsfaldet arbejdede Per Ottesen videre som om intet var hændt. Foruden at være kunstner, så har Per Ottesen timer på Musik & Billedskolen Varde.

- Men pludselig var det som om, at min hjerne blev ommøbleret, siger Per Ottesen om efterreaktionen på Mortens dødsfald.

Morten havde psykiske problemer og døde på et bosted i Esbjerg, selv om det var som om, at han nu var ved at finde fodfæste i livet.

- Jeg måtte sygemelde mig fra musikskolen, siger Per Ottesen.

Digt skrevet rent

Han gik til en psykolog, som hjalp med at bearbejde sorgen.

-Psykologen syntes blandt andet, at jeg skulle skrive et digt rent, som jeg begyndte på i 1968, da Morten blev født, siger Per Ottesen.

Per Ottesen fik da også lavet et maleri, hvor Morten er i fokus, efter hans død. Dette maleri kan ses på udstillingen på Kuntshal vARTe i denne måned.

Udstillingen med Palle Bondrup blev nemlig til noget trods dødsfaldet. Der var fernisering lørdag.

- Under ferniseringen blev det ikke nævnt, at Morten er død, siger Per Ottesen i et interview efterfølgende med JydskeVestkysten.

Per Ottesen er nu delvist raskmeldt og har altså genoptaget lærergerningen på Musik & Billedskolen Varde.

Han er nu at finde mange af dagene i januar i Kunsthal vARTe, hvor han sammen med Palle Bondrup har arbejdende værksted. Blandt andet laver Per Ottesen linoleumstryk i det arbejdende værksted.

Annonce
Per Ottesen på udstillingen. Her arbejdede han søndag, og det vil han i store dele af januar.

Udstilling

Udstillingen med Palle Bondrup, Ribe, og Per Ottesen, Ansager, hedder "Old Boys Art".


  • Titlen henviser til, at de begge er erfarne kunstnere.

  • Udstillingen kan ses til den 29. januar.

  • Entreen er gratis.

  • Det er anden gang, at Per Ottesen udstiller i Kuntshal vARTe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce