Annonce
Sønderborg

Kunstskolen giver kreative venner for livet

Sarah Dalby Jørgensen, Maria Boje Nissen og Lisa Løngaa er ved at afslutte deres år på Sønderjyllands Kunstskole. Foto: Katrine Lund Walsted
De ti elever på BGK Syd kan ikke lave den traditionelle afslutningsudstilling på grund af corona. De udgiver i stedet to bøger.
Annonce

Sønderborg: Når eleverne på Sønderjyllands Kunstskole afslutter deres år på BGK Syd - Billedkunstnerisk Grundkursus spreder de deres kunst i Multikulturhuset, hvor kunstskolen hører til. Afslutningsprojekterne skal udstilles og vises frem. Men sådan bliver det ikke for dette års hold, som siden midten af marts har sat kunsten på standby på grund af coronapandemien.

Nu er de ti elever ved at rydde op og har sendt en bog i trykken med deres værker.

Maria Boje Nissen fra Møgeltønder begyndte på den sønderjyske kunstskole efter at have afsluttet sin uddannelse fra Tønder Gymnasium.

- Det har været fedt at lære andre at kende med samme kunstneriske interesse. Fællesskabet her har været fedt, siger Maria Boje Nissen.

Hun maler akvareller og tegner.

- Her på skolen får man virkelig prøvet noget, så jeg er også begyndt at lave performance og videokunst. Vi har været her et år, men det føles som meget længere tid, siger Maria Boje Nissen.

Hun har fået afslag på sine ansøgninger til flere kunstakademier og vil nu læse pædagog i Aarhus. Hun vil dog fortsat arbejde videre med sin kunst og vil søge ind på kunstakademierne igen næste år.

Sønderjyllands Kunstskole

Sønderjyllands Kunstskole flyttede i 2017 fra de eksisterende lokaler på Brorsonsvej til Multikulturhuset på havnen i Sønderborg.

Skolen tilbyder korte kurser for voksne, unge og børn samt det etårige BGK Syd - Billedkunstnerisk Billedkursus for 18 til 25-årige samt den etårige SKD, Skolen for Kunst og Design, som er en kreativ uddannelse for 15- til 19-årige.

Annonce

Motiverende fællesskab

Lisa Løngaa fra Sønderborg søgte ind på kunstskolen efter anbefaling af en veninde.

- Jeg har fået gode venner her, for vi har noget tilfælles. Fok her vil videre og er motiverede for at blive bedre, siger Lisa Løngaa.

Hun har søgt ind på Viborg Animationsskole, hvor hun ikke kom ind.

- Kunstskolen har hjulpet til at finde ud af, hvad jeg vil arbejde med. Vi har prøvet lidt af hvert, men jeg vender hele tiden tilbage til tegning, siger Lisa Løngaa, der vil søge ind på skolen i Viborg igen næste år.

Annonce

Fordybelse i kunsten

Sarah Dalby Jørgensen fra Bovrup har tidligere gået på Alssundgymnasiet.

- Jeg vil gerne lave noget med kunst, og skolen her var en god måde at fordybe sig og forberede sig på en kreativ uddannelse, siger Sarah Dalby Jørgensen.

Hun har også fundet gode venskaber på skolen.

- Vi er blevet gode venner for livet. Vi har samme interesse, selvom vi interesserer os for forskellige ting i kunsten, siger Sarah Dalby Jørgensen.

Hun har fået afslag på sin ansøgning til Animationsskolen i Viborg.

- Jeg søger ind igen, for her har jeg fundet ud af, at det er det her, jeg gerne vil, siger den unge kunstner, der beskæftiger sig med traditionel og digital tegning samt animationer.

Eleverne på BGK Syd har samen med eleverne på Skolen for Kunst og Design udgivet bogen "Dislocation". Derudover udgiver eleverne på BGK Syd en bog med deres kunst som afslutning. BGK-eleverne har også illustreret bogen "Der er kvinder der aldrig græder", som er skrevet af dette års elever på Forfatterakademiet, som også holder til i Multikulturhuset.

Hver elev på kunstskolen har sin egen plads, hvor kreativitet og inspiration får frit løb. Her er Sarah Dalby Jørgensens plads, som hun er ved at rydde op. Foto: Katrine Lund Walsted
Årets produktioner pakkes sammen, inden eleverne forlader skolen den 10. juni. Foto: Katrine Lund Walsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce