Annonce
Læserbrev

Kunststofbane. FSUI har ressourcerne og opbakningen

Kjeld Graugaard, Kløvermarken 8, 6683 Føvling, tidligere medlem af projektudvalget kunststofbane i FSUI, skriver:
Annonce

Læserbrev: Jeg beklager, jeg i mine anklager af behandlingen af kommunalt tilskud til FSUIs projektønsker ikke præciserede, hvad formand for Udvalget for sundhed, kultur og fritid Jørgen Thøgersen (S) havde oplyst på mødet med projektudvalget kunststofbane, der i snart 3 år har arbejdet med projektet kunststofbane i Føvling. På mødet med projektudvalget kunststofbane oplyste Jørgen Thøgersen, som han også har udtalt til JydskeVestkysten, at han ikke politisk kunne få et flertal for at sende 500.000 kroner videre til næste års budget, for dermed at spare op til en kunststofbane i Vejen Kommune. Et glimrende forslag, men det var for mig en ny oplysning. Jørgen Thøgersen nævnte ikke andet om den politiske behandling af vores ansøgning.

Jeg er fra anden side blevet bekendt med, at formand for udvalget Skole og Børn Claus Kulmbach (V) har spredt usandheder, bl.a. i FSUI, om projekt kunststofbane, såsom der ikke er styr på miljø og budget. At der bliver lavet rævekager i det politiske spil byerne imellem, er velkendt, dog ikke altid vellidt.

Det er dog helt nyt, at der fra den ene side af salen i byrådet laves om på demokratiske valgte bestyrelsesmedlemmers prioritering af nye aktiver i en forening. Det får mig til at tænke på, at magt korrumperer; ikke mindst når det fremmer et byrådmedlems 1. prioritering (opvarmet petanquehal). Når den ene side af salen i byrådet har flertallet i byråd, udvalg og underudvalg vil risikoen for, at dette misbruges altid være til stede.

At en opvarmet hal til petanque (i Solrød findes den eneste af den art i Danmark) for 32 medlemmer i kategorien seniorer+ kan synes vigtigere end en kunststofbane for 180-200 elever/medlemmer i kategorierne skole, børn og unge, voksne, seniorer+ (dertil kommer øvrige potentielle borgere/idrætsklubber i den sydvestlige del af kommunen i de samme kategorier), burde være uforståeligt for alle, ikke mindst for formanden for Udvalget for skole og Børn.

Samme formand har i øvrigt ved et møde mellem FSUIs hovedbestyrelse, petanqueudvalg og projektudvalget kunststofbane i 6683-området tydeligt tilkendegivet, at han ville arbejde for alle trin i FSUIs fremtidsplaner, deri også tidsplanen for disse planer (trin 1 i planen udvidelser af petanquebaner er udført i 2019).

  1. viceborgmester Anni Grimm (for tiden løsgænger) har åbenbart ikke sat sig ind i de organisatoriske forhold i FSUI; men ja, idrætsklubben FSUI er en veldreven og flerstrenget forening med en hovedbestyrelse, hvor bl.a. petanque-udvalg og fodbold-udvalg hører under.

Ved et møde indkaldt af et udvalg nedsat af Folkeoplysningsudvalget for undersøgelse af behovet for en kunststofbane var FSUI eneste forening tilstede med ønsket om og med et færdig projekt for en kunststofbane.

Vi blev lovet et svar fra dette udvalg, men vi fik aldrig en tilbagemelding. Til vores overraskelse kunne vi 5-6 måneder senere læse i JydskeVestkysten, at kunststofbaner prioriteres i centerbyerne, til trods for FSUI tilsyneladende som eneste forening har ressourcer og opbakning fra sine medlemmer til et sådant projekt.

Måske ligger der allerede valgflæsk i prioriteringerne, men Socialdemokraternes Jørgen Thøgersen og Konservatives Frank Schmidt-Hansen er super gode kandidater til borgmesterposten, ikke mindst nu hvor Venstre får svært ved at finde en kvalificeret afløser for deres ved næste valg afgående borgmester.

Lad 6683-området komme videre med projekterne opvarmet petanquehal og kunststofbane via samarbejde; der er så meget positivt i de frivilliges initiativer og arbejde......og der er andet i livet, der er meget, meget, meget værre end uenigheder.

Jeg skriver dette læserbrev som privatperson, da jeg har trukket mig fra projektudvalget kunststofbane; det var mit eneste og sidste indlæg i den trykte presse i denne sag.

Lad verdens bedste legetøj den runde kugle/bold rulle.....

Held og lykke med projekterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce