Annonce
Billund

Kunstværk af lokal kunstner bliver indviet søndag

Det er kunstneren Jørgen Lisborg, som står bag kunstværket, der søndag afsløres i Grindsted Kirke. Jørgen Lisborg døde for få måneder siden og nåede således ikke at blive færdig med kunstværket. Arkivfoto: Martin Ravn
Jørgen Lisborgs kunstværk "Lystræet" bliver søndag formiddag indviet i forbindelse med gudstjenesten i Grindsted Kirke.
Annonce

Grindsted: Søndag formiddag bliver sløret løftet for et nyt kunstværk af den lokale kunstner Jørgen Lisborg.

Kunstværket, der har fået navnet Lystræet, befinder sig i Grindsted Kirke, og det vil blive afsløret i forbindelse med den gudstjeneste, som finder sted søndag formiddag klokken 9.30.

- Det er egentlig ikke et træ, og det er heller ikke meningen, at det skal ligne et træ så meget som muligt. Det er et kunstværk, som går under betegnelsen lystræ. Det er også reelt nok, for det har både en stamme og nogle grene, der stikker ud fra det, og så har det 21 lysholdere. Så man er ikke i tvivl om, at det ligner et træ, fortæller sognepræst Steen Søvndal.

Projektet har været længe undervejs, og den lokale sognepræst ser derfor frem til, at det nye kunstværk kan blive indviet.

Annonce

Langt forløb

- Det har været et langt forløb på et par år, hvor der har været et samarbejde med Jørgen Lisborg. Han har arbejdet på skitser, og det kulminerede med, at der blev bevilget penge til det, så han kunne gå i gang med at lave det, fortæller Steen Søvndal.

Jørgen Lisborg nåede imidlertid ikke at blive færdig med sit kunstværk. Tidligere på året blev han ramt af sygdom, og for få måneder siden sov han ind i en alder af 85 år. Derfor har en anden støber efter Jørgen Lisborgs ønske gjort kunstværket færdigt og vil være med til afsløringen.

- Jørgen Lisborgs kone, Bodil, og støberen vil tage klædet af og tænde det første lys. Så vil nogle børn tænde de andre lys, som vil stå tændt resten af gudstjenesten, fortæller Steen Søvndal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce