Annonce
Sønderborg

Kunstværk med 10.000 Petersen Tegl-sten indviet i Sverige

Kunstværket står i en svensk skulpturpark i Skåne. Foto: Kivik Art Centre
Der var stor interesse, da kunstværket "Bibliotheca - arkeologisk bibliotek" med teglsten fra Petersen Tegl blev indviet i Sverige i weekenden.

Egernsund/Sverige: Der var fyldt på plænen foran kunstværket "Bibliotheca - arkeologisk bibliotek", da det blev indviet i weekenden i den svenske skulpturpark Kivik Art Centre i Skåne. Petersen Tegl ved Nybøl Nor har doneret teglsten til en værdi af 120.000 kroner til kunstværket.

Det er en af Sveriges største teglværkskunstnere Ulla Viotti, som har lavet kunstværket. Hun har siden begyndelsen af 90'erne brugt Petersen Tegl som arbejdsplads i perioder. Derfor har teglværket doneret 10.000 teglsten til hendes nyeste værk.

– Konstruktioner af lignende karakter, cirkelformede teglværk med arkaisk karakter, er blevet en del af mit kendetegn. Alle har de det til fælles, at de har et hemmelighedsfuldt træk, noget som giver en poetisk dimension till værket, siger Ulla Viotti.

Kunstværket er cirkelformet på seks meter i diameter og 2,4 meter i højden. Det er bygget op af 10.000 sorte teglsten. En del af stenene er håndlavede og formet som bøger, hvor Ulla Viotti har påtrykt navne på skånske forfatter på bogryggen. Værket har en smal indgang til "Litteraturens Hemmeligheder", hvor man på de indre vægge kan se hylder med teglbøger.

Værket har i alt kostet 2,1 million svenske kroner, som parken har skaffet via donationer. Petersen Tegl er hovedsponsor på kunstværket.

Parken, som er en blanding af kunst, arkitekttur og natur, er åben frem til den 31. august. Parken ligger i byen Kivik i Skåne på østkysten.

Mange mennesker var mødt op til indvielsen i weekenden. Foto: Kivik Art Centre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce