Annonce
Esbjerg

Kurator arbejder for redning af Ribe Jernindustri

Kurator, advokat Corna Levin Munch sammen med direktør Michael Boel Olesen, Ribe Jernindustri A/S, fredag middag umiddelbart efter, at de havde orienteret om konkursen og arbejdet for at redde dele af Ribe Jernindustri. Foto: Ole Maass.

I de kommende to uger skal kurator i konkursboet, advokat Corna Levin Munch, forsøge at sælge de dele af Ribe Jernindustri, som har givet overskud.

RIBE: Der venter to ugers hårdt arbejde forude for advokat Corna Levin Munch, som er kurator i konkursboet bag Ribe Jernindustri, som fredag formiddag blev erklæret konkurs ved Skifteretten i Esbjerg.

Kuratoren, som er partner i advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius, skal i de kommende uger afsøge alle muligheder for at sælge de lønsomme dele af Ribe Jernindustri - de produktlinjer, der har givet overskud.

- Virksomhedens ledelse har i de foregående måneder afsøgt hele markedet for at finde en køber til hele virksomheden. Det er ikke lykkedes. Men nu skal jeg så forsøge at sælge de sunde grene af virksomheden, konstaterede Corna Levin Munch fredag ved middagstid. Det var umiddelbart efter, at hun sammen med virksomhedens direktør, Michael Boel Olesen, havde informeret om konkursen.

Er det danske eller udenlandske købere, du nu som kurator skal ud og lede efter?

- Det står helt åbent. Det kan være både være mulige danske og udenlandske købere, understreger Corna Levin Munch.

Annonce

Sørgmodige

Michael Boel Olesen lægger ikke skjul på, at det var hårdt fredag formiddag at skulle orientere de 65 medarbejdere om konkursen.

- Nogle af medarbejderne var fortvivlede og alle var sørgmodige. Vi har mange medarbejdere, som har arbejdet hos os i rigtig mange år. Men mange gav også udtryk for, at de har tillid til, at der arbejdes hårdt for at finde en løsning, så dele af virksomheden kan videreføres, siger Michael Boel Olesen.

I følge Michael Boel Olesen etableres der et nødberedskab på virksomheden, så der vil være en håndfuld medarbejdere til blandt andet at tage telefonerne i de kommende 14 dage.

- Medarbejderne er suspenderet i den periode, og det betyder altså, at de ikke er afskediget, mens kurator arbejder for at finde en løsning, siger Michael Boel Olesen og føjer så til, at medarbejderne i produktionen ikke arbejder i de kommende to uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce