Annonce
Sport

Kurs mod semifinalen: Danmark slog Ungarn og er stadig ubesejret

Rasmus Lauge scorede fire gange, da Danmark besejrede Ungarn ved VM. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

De danske håndboldherrer vandt for sjette gang ud af seks mulige og har stadig solid kurs mod VM-semifinalen.

Herning: Med René Toft Hansen som skadet støttepæl på sidelinjen snuppede de danske håndboldherrer en sejr på 25-22 over Ungarn i den første kamp i mellemrunden.

Med sejren har Danmark vundet alle sine seks kampe ved VM og har nu seks point i mellemrunden.

Det store spørgsmål mod Ungarn var på forhånd, hvordan Danmark ville klare sig uden forsvarsstyrmanden René Toft.

Han pådrog sig en lyskeskade i torsdagens kamp mod Norge og er ude i de næste fire-seks måneder.

Det umiddelbare svar var, at det var en godkendt defensiv præstation, men også mod en modstander fra næstøverste hylde.

Henrik Møllgaard overtog kaptajnrollen i forsvaret med stor autoritet og ro, og det smittede af på Simon Hald, som begynder at tage mere og mere ansvar som forsvarsmakker nummer et.

Forsvaret fik især vist klassen ved at dæmme op for den stærke ungarske stregspiller Bence Bánhidi, der blev holdt nede på en enkelt scoring i første halvleg.

Danmark tog styringen fra starten og i hele første halvleg, hvor Mikkel Hansen og Rasmus Lauge igen viste klassen med masser af mål.

Således scorede stjerneduoen 8 af holdets 15 mål ved pausen, hvor Danmark var foran 15-10.

Det skyldtes også målmanden Jannick Green, der kom ind i stedet for Niklas Landin, som ikke fik fat i noget i det første kvarter.

Green stemplede derimod for alvor ind ved VM, og det var med til at holde Ungarn fra fadet.

Også Anders Zachariassen tog ansvar, og stregspilleren sprudlede tilmed også i offensiven ved at være yderst spilbar. Han scorede fire mål.

Ungarn reducerede til 14-17 og 15-18, men tættere på spænding i kampen kom der ikke.

Henrik Toft Hansen, der har overtaget sin skadede brors plads i VM-truppen, var med på bænken for første gang.

Fra starten er Henrik Toft på skånekost, men han kom i aktion i slutfasen til stor jubel blandt de 15.001 tilskuere i Boxen i Herning.

Fløjen Casper U. Mortensen er også ved at være i omdrejninger, da han fik flere minutter.

Nikolaj Øris var til gengæld bænket i hele kampen, efter at højrebacken har døjet med en muskelskade i venstre baglår.

Danmark styrede anført af en sprællende Jannick Green sejren sikkert i hus til slut.

I de næste to kampe i mellemrunden skal Danmark møde Egypten mandag og Sverige onsdag.

Tidligere lørdag vandt Sverige over Tunesien. Både Sverige og Danmark har seks point inden de to kommende kampe i mellemrunden. De to bedste går videre til semifinalerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce