Annonce
Erhverv

Kursreguleringer løfter overskuddet hos DJS i tredje kvartal

Claus Petersen, administrerende direktør i DJS. Arkivfoto: Martin Ravn

Grindsted: Kursreguleringer løftede det samlede overskud for Den Jyske Sparekasse i årets tredje kvartal, mens nedskrivninger til gengæld landede på et utilfredsstillende niveau.

Det fremgår af bankens regnskab for perioden, der er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Den Jyske Sparekasse præsenterede et overskud i årets tredje kvartal på 103,1 mio. kr. mod 21,6 mio. kr. i samme periode i 2018, og det var specielt indtjeningen på kursreguleringer, der løftede resultatet.

- Kursreguleringerne er væsentligt påvirket af salget af 75 pct. af aktierne i Sparinvest. Salget blev godkendt af myndighederne hen over sommeren og endeligt gennemført den 30. august 2019. Sparekassen realiserede herved en skattefri kursgevinst på 80,8 mio. kr., skriver sparekassen i regnskabet.

Banken har i tredje kvartal 2019 tjent 79,8 mio. kr. på kursreguleringer mod bare 7 mio. kr. i samme periode 2018, og banken ser fortsat et højt aktivitetsniveau.

- Vi har fortsat mange kunder, der ønsker at omlægge deres realkreditlån på grund af det lave renteniveau. Det har medvirket til, at sparekassen også i tredje kvartal har haft et højt aktivitetsniveau, siger administrerende direktør Claus E. Petersen i regnskabet.

Banken ser dog nedskrivninger for 138 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september, hvilket banken ifølge regnskabet finder værende på et "utilfredsstillende niveau".

Til sammenligning havde banken nedskrivninger på 77,4 mio. kr. i de første tre kvartaler i 2018.

Den Jyske Sparekasse fastholder forventningerne til 2019 om et resultat før skat i niveauet 140-160 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce