Annonce
Kolding

Kursus skal øge kendskabet til følger af sexovergreb

Leder af Kolding Selvhjælp, Jyta Popik, er glad for, at 50 jobkonsulenter fra fire kommuner torsdag kommer til Kolding for at blive klogere på, hvordan de møder mennesker der kæmper med senfølger af seksuelle overgreb. Arkivfoto: Ludvig Ditmann.

Kolding Selvhjælp inviterer fagpersoner fra en række omkringliggende kommuner på kursus for at udbrede kendskabet til senfølger hos mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb.

Annonce

Kolding: Når de ansatte på landets jobcentre møder borgere, som har meget svært ved at passe et arbejde, eksempelvis på grund af misbrug, sygdom eller psykiske problemer, så kan der ligge en dybere årsag bag. For nogle kan det skyldes seksuelle overgreb i barndommen, og kendskabet til det aspekt vil Kolding Selvhjælp gerne udbrede. Foreningen inviterer derfor jobkonsulenter fra en række kommuner til en kursusdag den 1. juni i Kolding, dels for at fortælle om, hvilke symptomer man som ansat kan kigge efter, hvordan man kan spørge ind til det sårbare emne, men også for at gøre opmærksom på, at Kolding Selvhjælp findes og kan tilbyde borgere samtaler med frivillige.

- Der er rigtigt mange, der har behov for hjælp, og på de tre professionelle centre i Danmark er der mellem et og to års ventetid, konstaterer leder af Kolding Selvhjælp, Jyta Popik.

På kurset deltager der 50 sagsbehandlere fra Kolding, Vejen, Middelfart og Vejle, og de skal have værktøjer til, hvordan de spotter de ramte borgere, og de skal høre en kvinde fortælle sin personlige historie og oplevelser med systemet.

Annonce

Udbreder kendskabet

- Vi skal ikke gå det behandlende system i bedene, men vi skal henvise til hinanden. Nogle af vores frivillige er blevet uddannet til at tale om det her, incest er meget tabubelagt, og her kan man få enesamtaler eller være med i en gruppe. Hos os graver vi ikke i, hvad de har været udsat for, men hvordan de kan mestre deres hverdag, konstaterer Jyta Popik.

Hun glæder sig over, at så mange har tilmeldt sig, og at der også kommer ansatte fra andre kommuner, så kendskabet udbredes endnu mere.

- Efter sommer indleder vi et samarbejde med sundhedspersonalet i Kolding Kommune, og vi arbejder også sammen med andre. Vi prøver at gøre opmærksom på projektet på tværs, siger Jyta Popik.

Kolding Selvhjælp har fået midler til projektet fra Socialministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce