Annonce
Erhverv

Kurt Beier Transport i ny retssag: Tidligere partner anker million-dom

Retten i Kolding har tidligere afgjort en strid mellem NTG og Kurt Beier Transport A/S til sidstnævntes fordel. Nu skal sagen, der bunder i skandalen om chauffører i slumlejr, for landsretten. Foto: Michael Svenningsen
Kurt Beier Transport A/S' tidligere partner NTG afbrød samarbejdet, da slumlejrsagen med filippinske chauffører kom frem i 2018. Nu skal landsretten vurdere sagen på ny, efter NTG tabte i byretten.

I disse uger sidder Kurt Beier Transport A/S i retten i Sønderborg tiltalt for grov åger mod filippinske lastbilchauffører, hvor der er krav om konfiskation af en fortjeneste på omkring fire millioner kroner. Nu venter endnu en retssag i millionklassen for det omstridte transportfirma, skriver Fagbladet 3F.

I december 2020 afsagde retten i Kolding dom i en kompliceret sag, hvor speditørkoncernen NTG i Padborg og den tidligere samarbejdspartner Kurt Beier Transport A/S kæmpede om at slippe for en millionregning. Dommen faldt ud til Kurt Beier Transports fordel, idet NTG blev dømt til at betale godt to millioner kroner.

NTG har nu anket byretsdommen fra Kolding, men ønsker ikke at gå i detaljer med anken, før sagen er afgjort i Landsretten.

Annonce

- Som vi har udtalt tidligere, tager vi skarpt afstand fra den behandling, som chaufførerne blev udsat for. Vi har ingen yderligere kommentarer til de verserende retssager og afventer udfaldet heraf, siger Jesper Petersen, CEO Road & Logistics hos NTG.

Omdrejningspunktet i ankesagen er Kurt Beier Transports behandling af filippinske chauffører, der levede kummerligt i en slumlejr på firmaets område i Padborg og sad mange timer i træk bag lastbilrattet.

NTG mener, at Kurt Beier Transports behandling af chaufførerne var en så grov misligholdelse af de to samarbejdspartneres kontrakt, at det berettigede til en opsigelse og til at stoppe betalinger for kørsel med varer i Europa, der allerede var udført, hvilket udgjorde beløbet på godt to millioner kroner.

Det skete i slutningen af november 2018, efter at slumlejrsagen kom frem i medierne. Sagen skabte et stort pres fra mange af NTG’s kunder, der protesterede over NTG’s samarbejde med Kurt Beier Transport.

Byretten i Kolding slog i december sidste år fast, at omtalen i medierne af slumlejren og den indirekte miskreditering af NTG, berettigede NTG til at indstille samarbejdet med Kurt Beier Transport. Men da der ikke var tale om en egentlig misligholdelse af kontrakten, var NTG ikke berettiget til ikke at betale de 2.095.050,38 kroner.

Ankesagen er endnu ikke berammet, mens der ventes dom i straffesagen i retten i Sønderborg i august i år.

Det har ikke været muligt at træffe direktør for Kurt Beier Transport A/S Karsten Beier for en kommentar til NTGs anke.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Restauranter: Drikkepenge...? Dem deles vi da om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce