Annonce
Indland

Kvælerslange er løs på Falster

Sydsjællands Politi/Free
En omkring en meter lang kongepyton er stukket af fra sit hjem i Kraghave ved Nykøbing Falster.

En kongepyton er sluppet ud af sit terrarium i Kraghave ved Nykøbing Falster, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Ifølge Randers Regnskovs hjemmeside er kongepytonen en lille afrikansk kvælerslange, der sjældent bliver mere end 1,20 meter lang.

Kongepytonen er godt kamufleret på skovbunden. Den har et brunt og sort mønster, der minder om en skovbund med visne blade, skriver regnskoven.dk.

Den undslupne kongepyton på Falster er omkring en meter lang.

- Den er forsvundet for tre-fire dage siden, men jeg ved ikke, hvordan den er sluppet ud af sit terrarie, siger politiet vagtchef Ole Hald.

Ifølge regnskoven.dk har slangen fået sit navn, fordi den efter sigende blev brugt som smykker af afrikanske konger.

Kongepytonens rolige temperament og smukke skind gjorde den til en fast del af kongernes festpåklædning - de små, smukke kvælerslanger blev simpelthen hængt om kongernes hals, skriver regnskoven.dk.

På Twitter understreger politiet da også, at slangen ikke er giftig.

- Den er IKKE giftig. Ring til 114 hvis du møder "Kongen", der snor sig, lyder det.

/ritzau/

Annonce
Artikel om kongepython på regsnkoven.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce