Annonce
Tønder

Kvælertag, skub og mobning: Lærer anmeldt for vold

Politiet er ved at undersøge flere anmeldelser om vold udført af en lærer i undervisningstiden. Læreren har været ansat på Ludwig Andresen Schule i Tønder, men er nu fritstillet, mens politiets undersøger sagen nærmere. Foto: Martin Franciere

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at undersøge anmeldelser mod en lærer fra den tyske skole i Tønder. Ifølge forældrene til en dreng på skolen, tog læreren kvælertag og skubbede drengen, ligesom han blev udsat for mobning af læreren.

TØNDER: Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at gennemgå flere anmeldelser fra en række forældre til børn i 3. klasse på Ludwig Andresen Schule i Tønder.

Ifølge anmeldelserne har en lærer på skolen udøvet vold mod eleverne i undervisningen. Blandt andet skulle læreren angiveligt have taget kvælertag, skubbet og mobbet en niårig dreng gennem et års tid.

Lederen af Syd- og Sønderjyllands Politiets Områdecenter Syd, der dækker Aabenraa, Sønderborg og Tønder kommuner, Preben West, bekræfter over for JydskeVestkysten, at politiet er ved at undersøge anmeldelser mod en ikke navngiven ansat på en skole i Tønder Kommune. Hvilken skole og hvor mange anmeldelser, politiet har modtaget, vil han ikke afsløre - kun at der er tale om netop "anmeldelser" i flertal.

JydskeVestkysten erfarer fra et sæt forældre, der af hensyn til drengens tarv optræder anonymt, at op mod fire drenge fra skolens 3. klasse er videoafhørt i sagen.

Jysk Fynske Medier bruger som udgangspunkt ikke anonyme kilder.

Undtagelse kan gøres, når det er nødvendigt for at få vigtige historier frem, men kildens begrundelse for at være anonym skal altid vurderes kritisk.

I den aktuelle sag har avisen vurderet, at væsentligheden er af så stor betydning, at forældrenes ønske om anonymitet - der er begrundet i barnets tarv - er imødekommet.

Fysisk og psykisk vold

Det, der af forældrene beskrives som mobningen af drengen, går næsten et år tilbage til umiddelbart før jul 2017. Dengang var drengens forældre ved at gå fra hinanden, og de fortæller, at de dengang slog drengens fortælling om kvælertag udøvet af en lærer hen som et barns overdrivelse. Siden er de blevet klogere.

- I dag har vi det rigtig dårligt med, at vi ikke reagerede første gang, fortæller parret, der torsdag kørte drengen til videoafhøring i sagen.

Der skulle gå yderligere et halvt års tid fra jul, til drengen igen ytrede sig om læreren, som drengen havde som underviser få gange om ugen - blandt andet som underviser i idræt.

- X (lærerens navn udeladt, red.) kommer i fængsel, hvis politiet opdager det, sagde drengen, der på den måde for alvor fik sine forældres opmærksomhed.

Drengen fortæller, at han i fire-fem tilfælde har været udsat for både fysisk og psykisk vold. Læreren har angiveligt taget kvælertag på drengen, hvis han ikke var opmærksom eller hørte efter og eleven blev skubbet, hvis han var for langsom i gymnastiksalen. Desuden har læreren foran de andre i klassen kaldt drengen for "dum" og "mærkelig", forlyder det.

Annonce

Anmeldt til politiet

Drengen flyttede skole til Ludwig Andresen Schule fra Tønder Grundskole, da klassen her var blevet for store og drengen ikke trivedes.

I dag har han ondt i maven, fortæller forældrene, der fra andre elevers forældre har hørt tilsvarende fortællinger.

I sidste uge valgte forældrene til den niårige drenge at anmelde læreren til politiet. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger er tre drenge foruden den niårige anonymiserede dreng blevet videoafhørt i sagen.

Forældrene er naturligvis triste over drengens fortælling, men de er mindst lige så skuffede over, at ingen af hverken lærerens kolleger eller skolens ledelse har grebet ind.

- Læreren har svigtet, det er klart. Men skolens ledelse har også svigtet ved ikke at gribe ind, siger moren, der er gået til JydskeVestkysten, fordi hun ikke mener, at ledelsen har levet op til sit ansvar.

Annonce

Normal fritstilling

Lederen af Ludwig Andresen Schule, Bonni Rathje-Ottenberg, udtaler sig ikke i sagen. Det gør til gengæld direktøren for den tyske skoleforening i Sønderjylland, Claus Diedrichsen. Han bekræfter, at en lærer på Ludwig Andresen Schule er blevet politianmeldt. Han bekræfter også, at samme lærer på skolen er blevet fritstillet.

- Læreren er fritstillet fra skoleårets begyndelse, det er helt normal kutyme, siger Claus Diedrichsen og kalder sagen for "ubehagelig". Samtidig understreger Claus Diedrichsen, at læreren ikke er dømt, endsige tiltalt i sagen.

Hvor lang tid gælder lærerens fritstilling?

- Det tager vi stilling til hen ad vejen, siger Diedrichsen og tilføjer, at vold fra en lærer side er "no go".

Claus Diedrichsen er kun bekendt med en anmeldelse mod læreren. Den niårige drenges forældre indgav anmeldelse forrige torsdag. Hvorfor læreren er fritstillet fra skoleårets start har ikke været muligt at få afklaret for JydskeVestkysten.

Annonce
Tønder For abonnenter

Brudepar brænder inde med dyrt Ros-gavekort: - Vi føler os fandeme holdt for nar

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Forening kalder sagen om lille Marco 'grotesk': Forældrene blev i maj lovet mere samvær med døende søn

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Efter seks år er det slut: Restaurant Ros genåbner ikke i Tønder

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

Esbjerg

Esbjergensere fælder dom i EfB-balladen: Grotesk galehus eller en flok forkælede fodboldspillere?

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Haderslev

Konservativ om p-hus: Det handler om udvikling af hele bymidten

Annonce