Annonce
Tønder

Kvælertag, skub og mobning: Lærer anmeldt for vold

Politiet er ved at undersøge flere anmeldelser om vold udført af en lærer i undervisningstiden. Læreren har været ansat på Ludwig Andresen Schule i Tønder, men er nu fritstillet, mens politiets undersøger sagen nærmere. Foto: Martin Franciere

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at undersøge anmeldelser mod en lærer fra den tyske skole i Tønder. Ifølge forældrene til en dreng på skolen, tog læreren kvælertag og skubbede drengen, ligesom han blev udsat for mobning af læreren.

TØNDER: Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at gennemgå flere anmeldelser fra en række forældre til børn i 3. klasse på Ludwig Andresen Schule i Tønder.

Ifølge anmeldelserne har en lærer på skolen udøvet vold mod eleverne i undervisningen. Blandt andet skulle læreren angiveligt have taget kvælertag, skubbet og mobbet en niårig dreng gennem et års tid.

Lederen af Syd- og Sønderjyllands Politiets Områdecenter Syd, der dækker Aabenraa, Sønderborg og Tønder kommuner, Preben West, bekræfter over for JydskeVestkysten, at politiet er ved at undersøge anmeldelser mod en ikke navngiven ansat på en skole i Tønder Kommune. Hvilken skole og hvor mange anmeldelser, politiet har modtaget, vil han ikke afsløre - kun at der er tale om netop "anmeldelser" i flertal.

JydskeVestkysten erfarer fra et sæt forældre, der af hensyn til drengens tarv optræder anonymt, at op mod fire drenge fra skolens 3. klasse er videoafhørt i sagen.

Annonce

Jysk Fynske Medier bruger som udgangspunkt ikke anonyme kilder.

Undtagelse kan gøres, når det er nødvendigt for at få vigtige historier frem, men kildens begrundelse for at være anonym skal altid vurderes kritisk.

I den aktuelle sag har avisen vurderet, at væsentligheden er af så stor betydning, at forældrenes ønske om anonymitet - der er begrundet i barnets tarv - er imødekommet.

Fysisk og psykisk vold

Det, der af forældrene beskrives som mobningen af drengen, går næsten et år tilbage til umiddelbart før jul 2017. Dengang var drengens forældre ved at gå fra hinanden, og de fortæller, at de dengang slog drengens fortælling om kvælertag udøvet af en lærer hen som et barns overdrivelse. Siden er de blevet klogere.

- I dag har vi det rigtig dårligt med, at vi ikke reagerede første gang, fortæller parret, der torsdag kørte drengen til videoafhøring i sagen.

Der skulle gå yderligere et halvt års tid fra jul, til drengen igen ytrede sig om læreren, som drengen havde som underviser få gange om ugen - blandt andet som underviser i idræt.

- X (lærerens navn udeladt, red.) kommer i fængsel, hvis politiet opdager det, sagde drengen, der på den måde for alvor fik sine forældres opmærksomhed.

Drengen fortæller, at han i fire-fem tilfælde har været udsat for både fysisk og psykisk vold. Læreren har angiveligt taget kvælertag på drengen, hvis han ikke var opmærksom eller hørte efter og eleven blev skubbet, hvis han var for langsom i gymnastiksalen. Desuden har læreren foran de andre i klassen kaldt drengen for "dum" og "mærkelig", forlyder det.

Anmeldt til politiet

Drengen flyttede skole til Ludwig Andresen Schule fra Tønder Grundskole, da klassen her var blevet for store og drengen ikke trivedes.

I dag har han ondt i maven, fortæller forældrene, der fra andre elevers forældre har hørt tilsvarende fortællinger.

I sidste uge valgte forældrene til den niårige drenge at anmelde læreren til politiet. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger er tre drenge foruden den niårige anonymiserede dreng blevet videoafhørt i sagen.

Forældrene er naturligvis triste over drengens fortælling, men de er mindst lige så skuffede over, at ingen af hverken lærerens kolleger eller skolens ledelse har grebet ind.

- Læreren har svigtet, det er klart. Men skolens ledelse har også svigtet ved ikke at gribe ind, siger moren, der er gået til JydskeVestkysten, fordi hun ikke mener, at ledelsen har levet op til sit ansvar.

Normal fritstilling

Lederen af Ludwig Andresen Schule, Bonni Rathje-Ottenberg, udtaler sig ikke i sagen. Det gør til gengæld direktøren for den tyske skoleforening i Sønderjylland, Claus Diedrichsen. Han bekræfter, at en lærer på Ludwig Andresen Schule er blevet politianmeldt. Han bekræfter også, at samme lærer på skolen er blevet fritstillet.

- Læreren er fritstillet fra skoleårets begyndelse, det er helt normal kutyme, siger Claus Diedrichsen og kalder sagen for "ubehagelig". Samtidig understreger Claus Diedrichsen, at læreren ikke er dømt, endsige tiltalt i sagen.

Hvor lang tid gælder lærerens fritstilling?

- Det tager vi stilling til hen ad vejen, siger Diedrichsen og tilføjer, at vold fra en lærer side er "no go".

Claus Diedrichsen er kun bekendt med en anmeldelse mod læreren. Den niårige drenges forældre indgav anmeldelse forrige torsdag. Hvorfor læreren er fritstillet fra skoleårets start har ikke været muligt at få afklaret for JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce