Annonce
112

Kvæstet fra bilulykke er stadig i kritisk tilstand

Bilen ramte først et skilt, så et mindre træ, inden den endte i denne klynge træer. Foto: Larz Grabau
En bil ramte torsdag aften ind i et træ uden for Haderslev. Føreren er død, mens passageren er alvorligt kvæstet.

HADERSLEV: Det var en 29-årig dansk mand bosiddende i Tyskland, som torsdag aften afgik ved døden i trafikulykken på Fjelstrupvej.

Passageren i den tysk indregistrerede VW er en 30-årig lokal mand. Han blev fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital cirka en time efter ulykken. Han er stadig indlagt og var fredag fortsat i kritisk tilstand.

Årsagen til ulykken er stadig ikke opklaret. Bilen kom kørende ad Fjelstrupvej mod Haderslev, da føreren ud for Aastrup Allé mistede herredømmet over den. Bilen fortsatte ind i et vejskilt, snittede et træ og ramte så med voldsom kraft en mindre klynge træer.

- Vi får anmeldelsen om trafikulykken klokken 20.49. Der er to alvorligt kvæstet, og jeg har netop fået besked om, at den ene er død, sagde politiets vagtchef Søren Strægaard torsdag aften omkring klokken 21.40:

- Det skulle være føreren, der er dræbt, og mere kan jeg ikke sige nu. Vi arbejder på stedet, tilføjede han.

De pårørende til den omkomne er underrettet.

Politiet arbejdede natten til fredag på stedet og opfordrede i den forbindelse personer til at holde afstand til ulykkesstedet. En nabo hjalp med at stoppe trafikken.

En bilinspektør arbejdede i løbet natten på stedet for at klarlægge, hvordan ulykken skete.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce