Annonce
Læserbrev

Kvalitet på skole og daginstitutionsområde

Læserbrev: FOA Varde anerkender den politiske udmelding i Billund Kommune, at uddannet pædagogisk personale i Billund Kommune er pædagogiske assistenter og pædagoger.

Den pædagogiske assistentuddannelse er en erhvervsuddannelse, og den bliver kaldt for den pædagogiske håndværker. Det er en uddannelse for både unge mennesker, en uddannelse der tager to år og halvanden måned udover et grundforløb på ½ - 1 år og giver desuden de nuværende pædagogmedhjælpere, der arbejder på området, mulighed for at gennemføre uddannelsen på 42 uger.

Pædagogiske assistenter og pædagoger kan i et godt professionelt arbejdsfællesskab sammen med den lokale leder få løftet kvaliteten til gavn for børn i et samarbejde med forældrene. Tænk på, hvilken kvalitet disses to faggrupper kan udvikle sammen, når vi blandt andet kikker på den styrkede pædagogiske læreplan.

I FOA Varde er vi overbeviste om, at pædagogiske assistenter og pædagoger vil være et fantastisk godt fagligt stærkt arbejdsfællesskab i det pædagogiske arbejde, de vil supplere hinanden såfremt man bruger deres forskellige fagligheder og kompetencer rigtigt.

FOA Varde mener man skal kikke på kvalitet, kompetencer og opkvalificeringer og anerkendelse af faggruppernes kompetencer (pædagogiske assistenter og pædagoger) i stedet for at sætte procentantal på faggrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Nolde nu med mundbind

Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce