Annonce
Læserbrev

Kvalitet på skole og daginstitutionsområde

Læserbrev: FOA Varde anerkender den politiske udmelding i Billund Kommune, at uddannet pædagogisk personale i Billund Kommune er pædagogiske assistenter og pædagoger.

Den pædagogiske assistentuddannelse er en erhvervsuddannelse, og den bliver kaldt for den pædagogiske håndværker. Det er en uddannelse for både unge mennesker, en uddannelse der tager to år og halvanden måned udover et grundforløb på ½ - 1 år og giver desuden de nuværende pædagogmedhjælpere, der arbejder på området, mulighed for at gennemføre uddannelsen på 42 uger.

Pædagogiske assistenter og pædagoger kan i et godt professionelt arbejdsfællesskab sammen med den lokale leder få løftet kvaliteten til gavn for børn i et samarbejde med forældrene. Tænk på, hvilken kvalitet disses to faggrupper kan udvikle sammen, når vi blandt andet kikker på den styrkede pædagogiske læreplan.

I FOA Varde er vi overbeviste om, at pædagogiske assistenter og pædagoger vil være et fantastisk godt fagligt stærkt arbejdsfællesskab i det pædagogiske arbejde, de vil supplere hinanden såfremt man bruger deres forskellige fagligheder og kompetencer rigtigt.

FOA Varde mener man skal kikke på kvalitet, kompetencer og opkvalificeringer og anerkendelse af faggruppernes kompetencer (pædagogiske assistenter og pædagoger) i stedet for at sætte procentantal på faggrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce