Annonce
forside

Kvalitetskontrol Her skal dumpekarakterer placeres

Læserbrev: I JydskeVestkysten 28. marts er der en artikel om problemerne i Tønder Kommunes kommuneskoler, som nu ifølge en kvalitetsrapport, som er udarbejdet ud fra data fra undervisningsministeriet, er tæt på at få dumpekarakterer.

Da jeg læste artiklen kom jeg igen til at tænke på den store modstand, som var i befolkningen imod skolelukningerne.

Og jeg mindes især to meget vigtige udtalelser, som blev fremsat på det af JydskeVestkysten arrangerede møde i Skærbæk 27. oktober 2010, hvor ca. 600 personer mødte op, og hvor langt de fleste var imod skolelukningerne, og var villige til at gøre en indsats for at bevare skolerne.

Daværende borgmester Laurids Rudebeck (V) sagde: Ingen af de skoler, som vi lukker, er dårligt fungerende.

Kommunalbestyrelsesmedlem Lars Rytter (S) sagde: At lægge beslutningen ud til borgerne tror jeg helt ærlig ikke, at der kommer noget godt ud af.

Jeg mindes også, at forhenværende formand for børne- og skoleudvalget, Henrik Mehlsen, flere gange har sagt, at vi skal udnytte stordriftsfordelene. Han har endda sagt, at det kun kan gå for langsomt med at oprette klasser med 45 elever.

For mig er der ingen tvivl om, hvem der fortjener dumpekarakterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce