Annonce
Varde

Kvalitetsturismen og konstruktiv lokalpolitik sejrede i Blåvand

Søren Laulund. Arkivfoto: Joan Karlsen
Annonce

Læserbrev: Hvert et strå og sandkorn blev vendt på Plan- og teknikudvalgets møde om lokalplaner, hvor lokalplanen for Blåvand havde særligt fokus.

Det springende punkt var udviklingen af den fremtidige turisme i området. Kvalitetsturisme frem for noget, der kunne udvikle sig til et turisttivoli – med minihoteller, støj og trafikale problemer.

Der er indsendt mange og meget velargumenterede høringssvar, og der er fra alle partier i udvalget vist stor seriøsitet for at finde en acceptabel løsning for området. Socialdemokratiet har klart tilkendegivet vort sigte på en løsning for sommerhusbyggeri på Henne-niveau.

Efter forhandlinger både i og udenfor mødelokalet lykkedes det Socialdemokratiet at finde sammen med Venstre om en anbefaling til Byrådet – om en Henne-model. Ud over krav til husstørrelsen er der krav til tagenes udformning, så det er muligt at få tilstrækkelig højde til et stråtag, men ikke ensidig taghældning. Parkeringspladser reguleres efter husenes størrelse – fra tre til seks pladser.

De konservative er ikke med i den fælles anbefaling – de ønskede for stramme krav efter Socialdemokratiet og Venstres opfattelse. Sagen belyser lokalpolitik, når det fungerer bedst. Solidt forvaltningsarbejde, konstruktivt kritiske høringssvar, og endelig en konstruktiv politisk dialog, der er endt op i en, for området, god løsning efter Socialdemokratiets opfattelse.

I dag er det både godt at være socialdemokrat og lokalpolitiker i Varde Kommune.

Søren Laulund, gruppeformand for Socialdemokratiet, Varde byråd, Hyldesti 1, Varde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce