Annonce
Tønder

Kvik-test holder flyttedag i Tønder: Fra Kristi Himmelfartsdag skal man coronatestes på Kærgårdsvej

Det er her i disse tomme lokaler på Kærgårdvej 1 i Tønder - lige ved siden af Pejsemesteren - at tøndringerne fra Kristi Himmelfartsdag og frem, skal hen for at få foretaget en kviktest. Samtidig bliver det muligt at blive testet indtil klokken 21. Af samme grund stopper Tønder Hallerne med at være kommunens største test-center fra samme dag. Foto: Thorsten Reinholt 
Fra på torsdag er det slut med at få foretaget kviktest i Tønder Hallerne på Sønderlandevej. Samtidig bliver åbningstiderne udvidet, så det blive muligt at blive testet om aftenen indtil klokken 21.

Tønder: Fra på torsdag - Kristi Himmelfartsdag - er det helt slut med at blive kvik-testet for corona i Tønder Hallerne. Testcenteret flytter til Kærgårdvej 1 ved Nordre Landevej - her skal det nye testcenter 'dele' lokaler med Pejsemesteren, der holder til i den samme bygning.

- Det sker fordi, Tønder Hallerne skal bruges til det oprindelige formål og for at kunne sætte test-kapaciteten i vejret. Og det er stort nok til, at vi kan have 10 - 15 podere derinde, forklarer chefkonsulent i Tønder kommune, Peter Michael Jørgensen.

Også udvidet åbent lørdag-søndag

Testkapaciteten bliver altså sat i vejret, når man rykker ind i de nye lokaler - og samtidig bliver åbningstiderne udvidet, så der på hverdage vil være åbent fra klokken 7 morgen og indtil klokken 21 på hverdage - en udvidelse af åbningstiden på tre timer om dagen på hverdage.


Det sker fordi Tønder Hallerne skal bruges til det oprindelige formål, og for at kunne sætte test-kapaciteten i vejret. Og det er stort nok til, at vi kan have 10 - 15 podere derind

Peter Michael Jørgensen, afdelingsleder, Tønder kommune


Også i weekenderne bliver åbningstiden sat i vejret - lørdag og søndage og helligdage vil det nye test-center holde åbent fra klokken 9 til 21. Og der er brug for den øgede test-kapacitet.

- Ja, selvom vi har været presset på podere, så har vi oplevet, at der i sidste uge blev kviktestet 8600 i kommunen. Det er stigning på cirka 200 på en uge. Men der kunne have været testet flere - kapaciteten har bare ikke været der, fortæller Peter Michael Jørgensen.

I kommunens syv øvrige testcentre, vil åbningstiderne foreløbig være den samme som hidtil. Alle åbningstider kan findes på Tønder kommunes hjemmeside.


Annonce
Tønder For abonnenter

Markant tendens: Institutioner i Tønder Kommune får flere og flere tyske børn

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

En Europa-palle er steget med 100 kroner: Pallefabrik har aldrig oplevet noget lignende

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Aabenraa

Så er der fest: Lokale bands kan ikke følge med efterspørgslen

Kolding For abonnenter

Søren var udsendt som soldat og var helt nede at skrabe bunden: - Det gik op for mig, hvor langt ude jeg var

Tønder

Fra å til hav: Tøndermarsken har fået sin første kunstbog

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Bjarne blev ringet op af en svindler, der ville have koder til bank og NemID: - Som samtalen skred frem, blev han mere og mere aggressiv

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor var sejren over Brøndby helt fortjent

Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Sønderborg For abonnenter

Erik frygter konsekvenserne: Lort fra græssende kvæg ender i Augustenborg Fjord

Annonce