Annonce
Tønder

Kvik-test holder flyttedag i Tønder: Fra Kristi Himmelfartsdag skal man coronatestes på Kærgårdsvej

Det er her i disse tomme lokaler på Kærgårdvej 1 i Tønder - lige ved siden af Pejsemesteren - at tøndringerne fra Kristi Himmelfartsdag og frem, skal hen for at få foretaget en kviktest. Samtidig bliver det muligt at blive testet indtil klokken 21. Af samme grund stopper Tønder Hallerne med at være kommunens største test-center fra samme dag. Foto: Thorsten Reinholt 
Fra på torsdag er det slut med at få foretaget kviktest i Tønder Hallerne på Sønderlandevej. Samtidig bliver åbningstiderne udvidet, så det blive muligt at blive testet om aftenen indtil klokken 21.

Tønder: Fra på torsdag - Kristi Himmelfartsdag - er det helt slut med at blive kvik-testet for corona i Tønder Hallerne. Testcenteret flytter til Kærgårdvej 1 ved Nordre Landevej - her skal det nye testcenter 'dele' lokaler med Pejsemesteren, der holder til i den samme bygning.

- Det sker fordi, Tønder Hallerne skal bruges til det oprindelige formål og for at kunne sætte test-kapaciteten i vejret. Og det er stort nok til, at vi kan have 10 - 15 podere derinde, forklarer chefkonsulent i Tønder kommune, Peter Michael Jørgensen.

Også udvidet åbent lørdag-søndag

Testkapaciteten bliver altså sat i vejret, når man rykker ind i de nye lokaler - og samtidig bliver åbningstiderne udvidet, så der på hverdage vil være åbent fra klokken 7 morgen og indtil klokken 21 på hverdage - en udvidelse af åbningstiden på tre timer om dagen på hverdage.


Det sker fordi Tønder Hallerne skal bruges til det oprindelige formål, og for at kunne sætte test-kapaciteten i vejret. Og det er stort nok til, at vi kan have 10 - 15 podere derind

Peter Michael Jørgensen, afdelingsleder, Tønder kommune


Også i weekenderne bliver åbningstiden sat i vejret - lørdag og søndage og helligdage vil det nye test-center holde åbent fra klokken 9 til 21. Og der er brug for den øgede test-kapacitet.

- Ja, selvom vi har været presset på podere, så har vi oplevet, at der i sidste uge blev kviktestet 8600 i kommunen. Det er stigning på cirka 200 på en uge. Men der kunne have været testet flere - kapaciteten har bare ikke været der, fortæller Peter Michael Jørgensen.

I kommunens syv øvrige testcentre, vil åbningstiderne foreløbig være den samme som hidtil. Alle åbningstider kan findes på Tønder kommunes hjemmeside.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce