Annonce
Livsstil

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Region Syddanmark forventer, at det fra maj måned vil blive muligt at kvikteste børn helt ned til seks år. I dag skal man være 12 år for at få foretaget en kviktest. Pressefoto: Region Midtjylland
Det kan være en udfordring at få en tid til PCR-test, som passer med skole, arbejde og fritidsaktiviteter. Men fra maj forventer Region Syddanmark, at børn helt ned til seks år også kan få foretaget kviktest.

Haderslev: - Jeg er nødt til gå tidligt i dag. Jeg skal til Rødekro med børnene - de skal have taget en PCT-test og jeg kunne ikke få en tid til dem her, så det passede. Ellers når testen at blive mere end 72 timer gammel, lød det tirsdag morgen fra journalisten bag denne artikel. 

På Aula lyder opfordringen til mange forældre, at man får testet sine børn to gange i ugen. Opfordringen gælder også for de børn, der er under 12 år - og som i øjeblikket kun kan PCR-testes - og derfor ikke kan benytte sig af de mange steder, hvor man uden tidsbestilling kan møde op og få taget en kviktest.

- Vi har mellem nul og to dages ventetid på vores PCR-test, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen, der understreger, at det ikke er et krav fra Sundhedsstyrelsen, at børn under 12 år skal testes to gange i ugen, for at komme i skole.

I øjeblikket skal børn være fyldt 12 år, før de kan få foretaget en kviktest. Men det kommer til at ændre sig i løbet af de kommende uger:

- Vi forventer, at vi ved det næste udbud fra 1. maj vil kunne tilbyde kviktest for børn helt ned til seks år. Det tester vi på i øjeblikket, siger Kurt Espersen.

Han håber ikke, at den udfordring, som nogle oplever med at få en tid lokalt til en PCR-test betyder, at nogle vælger at springe testen over.

- Vi har et meget fintmasket net af teststeder, og vi har så nogle få steder, hvor der er lidt længere ventetid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce