Annonce
Kolding

Kviktest-ventetid kan ryge op over en time: Maksimum-kapaciteten er nået og Carelink har forgæves jagtet to nye steder i midtbyen

Da Kent Witt-Frost fra Kolding mandag fik sin første kvik-test i denne omgang, måtte han vente overskuelige 10-15 minutter i kø. Men forleden aften opgav han at få en test, da køen strakte sig langt ud på parkeringspladsen ved Sydbank Arena. - Jeg har det egentlig ok med at stå i kø, men det er selvfølgelig ikke lige så spændende, når vi nu går ind i en tid, hvor folk risikerer at skulle stå længe ude i kulden, mens de venter, siger han. Foto: Søren Gylling
Den private aktør Carelink er ved at nå sit maksimum i Kolding og leder fortsat efter nye lokaler for at imødegå yderligere travlhed.

Kolding: Ventetiden på at få en kviktest i Sydbank Arena i Kolding hos udbyderen Carelink har lyst mere rød på oversigtskort over teststeder i de senere dage, og det betyder, at man kan risikere at skulle vente over 60 minutter på at få testpinden i næsen.

Carelink, der er den store privat aktør, som står for at udbyde kviktesten i Kolding, har ellers en målsætning om, at ventetiden maksimalt skal være 30 minutter. Lars Bladt, direktør hos Carelink med ansvar for Covid-19-håndteringen, er ikke tilfreds med den nuværende situation i Kolding.

- Lige nu har vi flere røde perioder i Kolding, end vi plejer, men jeg vil også sige, at det svinger utrolig meget. Især om søndagen er vi overbemandet og har god tid, mens vi i hverdagene er mere pressede for at holde ventetiden nede med vores nuværende kapacitet, siger Lars Bladt.

Annonce

I Sydbank Arena, der ligger i et industrikvarter syd for byen, kan man kvikteste maksimalt 180 borgere i timen, som situationen er lige nu. Testcentret er det eneste kviktestcenter i Kolding - eller skal man enten til Middelfart i øst, Vejen i vest, Vejle mod nord eller Haderslev mod syd.

Handler det om pcr-test, har regionen et center på Kokholm i den nordlige del af Kolding og et i Vamdrup.

To lokaler i Kolding droppet

Carelink havde kortvarigt et mindre testcenter i virksomhedens lokaler i Bredgade i Kolding midtby, men det blev lukket på grund af dels trafikale problemer og generel mangel på plads. I stedet åbnede Carelink sit testcenter i Sydbank Arena, og siden da har aktøren jagtet en bedre lokation mere centralt til at supplere testcentret i Arenaen.

- Vi havde to steder i spil, dels Ålegården, hvor vi var tidligere, og så det gamle posthus. Begge steder måtte vi desværre droppe efter forhandlinger. Vi kigger også på et sted i den nordlige del af byen, men der er nogle kriterier, som skal være på plads, før det er optimalt. Så vi har endnu ikke en løsning klar, forklarer Lars Bladt.

Køen ved Sydbank Arena svinger meget i løbet af dagen. Foto: Søren Gylling

Ifølge ham skal lokalerne være på mellem 200 til 300 kvadratmeter, have gode ind- og udgangsforhold og samtidig ligge et sted, hvor man forhindrer trafikale problemer og hvor de besøgende kan parkere kortvarigt.

- Vi vil gerne kunne dække lidt bredere i kommunen, men lige nu har vi endnu ikke fået et gennembrud med et nyt lokale. Jeg vil næsten opfordre alle til, som kender til et lokale ud fra de kriterier, til at kontakte os, siger Carelink-direktøren.

- Vi mangler dog hverken podere eller testudstyr. Vi mangler alene et fysisk sted, som ud fra de kriterier er velegnet.

Annonce

Travl uge i sigte

Julefrokost-sæsonen er så småt skudt i gang hos virksomhederne, og selv om visse aktører har valgt et udskyde firmajulefrokosterne på grund af den stigende smitte i samfundet, forudser Lars Bladt, at især fredag i denne uge bliver rigtig travl for udbyderen.

- Fredag, den sidste inden december, bliver rigtig travl, så her kan vi selvfølgelig kun opfordre til, at man spreder sig ud tidsmæssigt på dagen. Vi har også fået flere henvendelser fra firmaer, der vil have os ud at teste deres ansatte forud for arrangementer, men det kan vi ikke lige nu. Vi er nødt til at prioritere vores ressourcer på at løse vores opgave for regionen, siger Lars Bladt.


Annonce
Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Sønderborg

Blev det mørkt i stuen i aftes: Strømsvigt slukkede lyset hos 16.000 husstande

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Kolding

To mænd overfaldt cyklist ved havnekrydset i Kolding

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce