Annonce
Erhverv

Kviktestudbyder i Kolding: Vi holder ventetiden på maks. 30 minutter trods relancering af coronapasset

Kø ved kviktestcentret i Sydbank Arena i Kolding. Foto: John Ahle Petersen.
Carelink, der udbyder covid-19-kviktest i Kolding, er lige nu på forkant med efterspørgslen trods stigende smitte og genkommen coronapas-krav.

Kolding: Der var fredag eftermiddag kø hos kviktestudbyderen Carelink, som har åbnet et testcenter i Sydbank Arena i den sydlige del af Kolding.

Stedet er det ene af blot tre teststeder i Kolding, hvor man kan få be- eller afkræftet, om man er smittet med covid-19 - og altså om man kan fremvise e frisk testsvar i sit coronapas. Det andet sted, som er PCR-metoden, findes nord for byen på Kokbjerg. Alternativt skal man til Vamdrup.

Men på trods af køen ved Sydbank Arena, forventer den private udbyder at kunne holde ventetiden på maksimalt en halv time - i hvert fald som efterspørgslen er i øjeblikket.

Annonce

- Vi kan godt gå op fra de seks borde, vi har i øjeblikket, og åbne ti borde i arenaen. Men som efterspørgslen er lige nu, dækket vi behovet fint. Kolding har hele dagen (fredag, red.) været grøn på vores landsdækkende kort over teststeder, så mandskabet er fint med, fortæller Lars Bladt, der er direktør hos Carelink med ansvar for Covid-19-håndteringen.

Samlet set har Carelink godt 400 podere ansat i Region Syddanmark til at passe sine teststeder, men forventningen fra direktøren er, at udbydere skal op på mellem 800 til 1000 podere, hvis altså smittetrykket fortsætter med at sige, som i øjeblikket.

- Vi er dog stadig et godt stykke fra situationen i foråret, hvor vi foretog over 70.000 test om dage. Med en frisk aftale fra denne fredag skal vi op og ramme 38.000, så vi er stadig et stykke efter. Men corona er jo som bekendt én, stor ubekendt størrelse, så måske ser situationen meget anderledes ud allerede om en uge eller to, forklarer Lars Bladt.

Måske et sted central i Kolding

Som JydskeVestkysten kunne fortælle om onsdag, måtte Carelink lukke sit mindre testcenter på Bredgade helt centralt i Kolding på grund af trafikale problemer og klager fra naboerne over støj. Af den årsag er der i skrivende stund ikke et testcenter i midten af postnummer 6000, men det kan der måske blive lavet om på.

- Vi holder øje med flere forskellige steder, som måske kunne blive aktuelle, hvis der er behov for at skrue yderligere op for testkapaciteten, men lige nu er det ikke aktuelt, siger Lars Bladt fra Carelink.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Annonce