Annonce
Erhverv

Kviktestudbyder i Kolding: Vi holder ventetiden på maks. 30 minutter trods relancering af coronapasset

Kø ved kviktestcentret i Sydbank Arena i Kolding. Foto: John Ahle Petersen.
Carelink, der udbyder covid-19-kviktest i Kolding, er lige nu på forkant med efterspørgslen trods stigende smitte og genkommen coronapas-krav.

Kolding: Der var fredag eftermiddag kø hos kviktestudbyderen Carelink, som har åbnet et testcenter i Sydbank Arena i den sydlige del af Kolding.

Stedet er det ene af blot tre teststeder i Kolding, hvor man kan få be- eller afkræftet, om man er smittet med covid-19 - og altså om man kan fremvise e frisk testsvar i sit coronapas. Det andet sted, som er PCR-metoden, findes nord for byen på Kokbjerg. Alternativt skal man til Vamdrup.

Men på trods af køen ved Sydbank Arena, forventer den private udbyder at kunne holde ventetiden på maksimalt en halv time - i hvert fald som efterspørgslen er i øjeblikket.

Annonce

- Vi kan godt gå op fra de seks borde, vi har i øjeblikket, og åbne ti borde i arenaen. Men som efterspørgslen er lige nu, dækket vi behovet fint. Kolding har hele dagen (fredag, red.) været grøn på vores landsdækkende kort over teststeder, så mandskabet er fint med, fortæller Lars Bladt, der er direktør hos Carelink med ansvar for Covid-19-håndteringen.

Samlet set har Carelink godt 400 podere ansat i Region Syddanmark til at passe sine teststeder, men forventningen fra direktøren er, at udbydere skal op på mellem 800 til 1000 podere, hvis altså smittetrykket fortsætter med at sige, som i øjeblikket.

- Vi er dog stadig et godt stykke fra situationen i foråret, hvor vi foretog over 70.000 test om dage. Med en frisk aftale fra denne fredag skal vi op og ramme 38.000, så vi er stadig et stykke efter. Men corona er jo som bekendt én, stor ubekendt størrelse, så måske ser situationen meget anderledes ud allerede om en uge eller to, forklarer Lars Bladt.

Måske et sted central i Kolding

Som JydskeVestkysten kunne fortælle om onsdag, måtte Carelink lukke sit mindre testcenter på Bredgade helt centralt i Kolding på grund af trafikale problemer og klager fra naboerne over støj. Af den årsag er der i skrivende stund ikke et testcenter i midten af postnummer 6000, men det kan der måske blive lavet om på.

- Vi holder øje med flere forskellige steder, som måske kunne blive aktuelle, hvis der er behov for at skrue yderligere op for testkapaciteten, men lige nu er det ikke aktuelt, siger Lars Bladt fra Carelink.

Annonce

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce