Annonce
Sønderborg

Kvinde dræbt i bilulykke ved Gråsten: Lastbil og bil kørt frontalt sammen

Ulykken skete i krydset ved Årsbjerg og Bomhusvej ved byen Trappen mellem Rinkenæs og Gråsten. Foto: Kim Holm

Ulykke ved Gråsten har kostet en 54-årig kvinde fra Aabenraa livet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Gråsten: Onsdag formiddag er der sket en bilulykke i krydset Årsbjerg og Bomhusvej mellem Gråsten og Rinkenæs.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

En bil og en lastbil er kørt frontalt sammen, og en kvinde er dræbt ved sammenstødet. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser nu, at det er en 54 årig kvinde fra Aabenraa, der er dræbt. De pårørende er underrettet. Der foregik onsdag eftermiddag stadig undersøgelser på uheldsstedet.

- Undersøgelserne og vidneforklaringerne viser, at den afdøde kvinde har bremset hårdt op, da en forankørende har bremset op. Den 54-årige kvinde trækker til venstre og bliver påkørt bagfra af en varebil og derved skubbet over i den anden vejbane ud foran lastbilen, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Mads Lervad Dammark.

Der kom ingen andre til skade ved ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Varde For abonnenter

Frihedsbudskabet lød: I køkkenet sad ungarske soldater - i stuen var en tysk desertør

Annonce