Annonce
Udland

Kvinde i Norge skal i fængsel for at være alfons for sin datter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En kvinde i 50'erne skal syv måneder bag tremmer for at have udnyttet sin datter til at sælge sex.

En midaldrende kvinde er ved appeldomstolen Gulating lagmannsrett i Bergen i Norge blevet idømt syv måneders ubetinget fængsel for at have fungeret som alfons for sin egen datter.

Kvinden, der er i 50'erne, har selv arbejdet som prostitueret i flere årtier, skriver Bergensavisen.

Men da to politibetjente bankede på døren til kvindens lejlighed i Bergen i 2016, var det en langt yngre kvinde, som åbnede døren. Hun talte ikke norsk og var iført et antræk, som ifølge betjentene var "unaturligt i hjemmets sfære".

Inde i lejligheden mødte de kvinden i 50'erne, som altså er den yngre kvindes mor, og en mand.

Både moren og datteren benægtede, at datteren havde solgt sex, men da politiet indkaldte otte kunder, udpegede de alle datteren, som den de havde købt seksuelle ydelser af.

Retten slog senere fast, at moren havde oprettet annoncer, havde kontakt med kunder, tog imod betaling, førte regnskab og betalte husleje for datteren, som på det tidspunkt kun havde været i Norge i nogle dage.

Det er ikke oplyst, hvor datteren er fra, eller hvor gammel hun er.

Ifølge dommeren havde moren på kynisk vis udnyttet datteren, hvorfor hun blev idømt en fængselsstraf på syv måneder, ligesom at hun fik inddraget 275.000 norske kroner - godt 204.000 danske kroner.

Kvinden er to gange tidligere - i 2010 og 2014 - blevet dømt for rufferi.

De otte mandlige kunder i sagen er hver blevet idømt en bødestraf på 15.000 norske kroner - godt 11.100 danske kroner - for at have købt sex.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];