Annonce
Tønder

Kvinde og barn tæt på at blive ramt: To unge mænd anholdt og sigtet efter vanvidskørsel

Tre kvarter efter at vanvidskørslen gennem Skærbæk var anmeldt, fik politiet fat i en ung bilist og hans passager. Begge er nu sigtet for både færdselslovs- og straffelovsovertrædelser. Foto: Arkiv
Politiet har anholdt to mænd fra Skærbæk-egnen efter en voldsom trafik-episode torsdag aften. En mor, der sammen med sit lille barn var tæt på at blive ramt, har meldt sig.

SKÆRBÆK: En 18-bilist er foreløbig sigtet for flere færdselslov-overtrædelse samt spiritus-/narkokørsel. Hans 24-årige kammerat, der var passager i bilen, er sigtet for vold.

Sådan lyder den foreløbige konklusion efter en tilsyneladende meget voldsom og farlig trafik-episode, der udspillede sig torsdag aften på Gejsingvej i den sydlige udkant af Skærbæk.

Omkring klokken 19.10 og cirka 20 minutter frem foregik der det, som politiet betegner som "vanvidskørsel" gennem Skærbæk.

Annonce

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi kørte den 18-årige i en hvid Toyota hasarderet gennem byen, glemte sin vigepligt og var angiveligt også ved at ramme en kvinde og et mindre barn.

- Hvad vi har fået fortalt fra vidner, så kørte han op på fortovet, hvor han næsten påkørte en kvinde og et barn. Ifølge vidnernes fortælling, så det alvorligt ud - det lignede, at de var tæt på at blive ramt, fortalte vagtchefen torsdag aften.


Det blev vurderet, at der ikke var et juridisk grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør.

Chris Thorning Vestager, politikommissær, Syd- og Sønderjyllands Politi, Sønderborg


Fredag morgen oplyste politiet, at både de to mænd var blevet anholdt, og at kvinden med barnet nu har meldt sig. Hendes forklaring kan få afgørende betydning for, hvad den 18-årige bilist, ud over en lang række færdselsforseelser, risikerer at blive tiltalt for.

Voldssag

Den 24-årige passager i bilen kan næppe drages til ansvar for sin kammerats kørsel. Til gengæld risikerer han at få en voldssag på halsen. Ifølge politiet overfaldt den 24-årige nemlig det vidne, der slog alarm hos politiet.

Både den 18-årige og den 24-årige, der begge er fra Skærbæk-egnen, blev anholdt omkring klokken 19.55, og dermed tre kvarter efter, at politiet blev kaldt til området. De to unge mænd blev efter endt afhøring løsladt.

- Det blev vurderet, at der ikke var et juridisk grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør, forklarer politikommissær Chris Thorning Vestager, der dog bebuder, at episoden formentlig vil resultere i en lang række sigtelser for både overtrædelse af færdselsloven og altså straffeloven.

Skulle der være hold i mistanken om, at både kvinden og barnet var tæt på at blive påkørt, kan det for eksempel endte i en tiltale for overtrædelse af paragraf 252 i straffeloven, der handler om i  grov kådhed eller på lignende hensynsløs at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Om det ender med en tiltale efter denne paragraf, skal politiets videre efterforskning vise, siger Chris Thorning Vestager.

Strafferammen for overtrædelse af paragraf 252 er fængsel i op til otte år.

Annonce
Tønder For abonnenter

Voldsomme anklager: Kvinde holdt i fangeskab og voldtaget

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Tønder

Motorcyklist med narko - men uden kørekort

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce