Annonce
Tønder

Kvinde og barn tæt på at blive ramt: To unge mænd anholdt og sigtet efter vanvidskørsel

Tre kvarter efter at vanvidskørslen gennem Skærbæk var anmeldt, fik politiet fat i en ung bilist og hans passager. Begge er nu sigtet for både færdselslovs- og straffelovsovertrædelser. Foto: Arkiv
Politiet har anholdt to mænd fra Skærbæk-egnen efter en voldsom trafik-episode torsdag aften. En mor, der sammen med sit lille barn var tæt på at blive ramt, har meldt sig.

SKÆRBÆK: En 18-bilist er foreløbig sigtet for flere færdselslov-overtrædelse samt spiritus-/narkokørsel. Hans 24-årige kammerat, der var passager i bilen, er sigtet for vold.

Sådan lyder den foreløbige konklusion efter en tilsyneladende meget voldsom og farlig trafik-episode, der udspillede sig torsdag aften på Gejsingvej i den sydlige udkant af Skærbæk.

Omkring klokken 19.10 og cirka 20 minutter frem foregik der det, som politiet betegner som "vanvidskørsel" gennem Skærbæk.

Annonce

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi kørte den 18-årige i en hvid Toyota hasarderet gennem byen, glemte sin vigepligt og var angiveligt også ved at ramme en kvinde og et mindre barn.

- Hvad vi har fået fortalt fra vidner, så kørte han op på fortovet, hvor han næsten påkørte en kvinde og et barn. Ifølge vidnernes fortælling, så det alvorligt ud - det lignede, at de var tæt på at blive ramt, fortalte vagtchefen torsdag aften.


Det blev vurderet, at der ikke var et juridisk grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør.

Chris Thorning Vestager, politikommissær, Syd- og Sønderjyllands Politi, Sønderborg


Fredag morgen oplyste politiet, at både de to mænd var blevet anholdt, og at kvinden med barnet nu har meldt sig. Hendes forklaring kan få afgørende betydning for, hvad den 18-årige bilist, ud over en lang række færdselsforseelser, risikerer at blive tiltalt for.

Voldssag

Den 24-årige passager i bilen kan næppe drages til ansvar for sin kammerats kørsel. Til gengæld risikerer han at få en voldssag på halsen. Ifølge politiet overfaldt den 24-årige nemlig det vidne, der slog alarm hos politiet.

Både den 18-årige og den 24-årige, der begge er fra Skærbæk-egnen, blev anholdt omkring klokken 19.55, og dermed tre kvarter efter, at politiet blev kaldt til området. De to unge mænd blev efter endt afhøring løsladt.

- Det blev vurderet, at der ikke var et juridisk grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør, forklarer politikommissær Chris Thorning Vestager, der dog bebuder, at episoden formentlig vil resultere i en lang række sigtelser for både overtrædelse af færdselsloven og altså straffeloven.

Skulle der være hold i mistanken om, at både kvinden og barnet var tæt på at blive påkørt, kan det for eksempel endte i en tiltale for overtrædelse af paragraf 252 i straffeloven, der handler om i  grov kådhed eller på lignende hensynsløs at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Om det ender med en tiltale efter denne paragraf, skal politiets videre efterforskning vise, siger Chris Thorning Vestager.

Strafferammen for overtrædelse af paragraf 252 er fængsel i op til otte år.

Annonce
Tønder For abonnenter

Narkopåvirket bilist trafikdræbte to kvinder: Efter mere end to og et halvt år har han nu fået sin dom

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce