Annonce
112

Kvinde sigtes for underslæb: Svømmeklubbens kasse var tom

Sagen om underslæb i Svømmeklubben Plask er overgivet til anklagemyndigheden, men det er endnu for tidligt at sige, hvornår den 57-årige kvinde skal for retten. Nu skal der først udfærdiges et anklageskrift. Arkivfoto: Mads Nissen
Syd- og Sønderjyllands Politi har afsluttet efterforskningen af sagen om Tinglev-svømmeklubs forsvundne formue. 57-årig kvinde er sigtet for underslæb.

Tinglev: I den nu lukkede Tinglev-svømmeklub Plasks vedtægter står der, at formuen skal fordeles til andet ungdomsarbejde i byen.

Problemet var bare, at da de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer i maj skulle til at fordele pengene, var der ingen.

Talsmand Hans Peter Hansen kunne fortælle, at pengene var forsvundet i løbet af de seks måneder, der var gået forud, hvor arbejdet i bestyrelsen havde ligget stort set stille.

- Vi har meldt sagen til politiet, og anmeldelsen lyder på bedrageri. Det er det, jeg kalder det. Om det så er underslæb, bedrageri eller tyveri, må politiet finde ud af, lød det dengang fra Hans Peter Hansen.

Annonce

Hvad er underslæb?

  • Underslæb er, når en person tilegner sig andres formuegenstande eller midler, som er i den pågældendes varetægt.
  • Forskellen på tyveri og underslæb er, at personer, der gør sig skyldige i underslæb, allerede har genstanden i sin varetægt. Som klassisk eksempel kan nævnes en kasserer, der tager penge af kassen. Kilde: hviidadvokater.dk

"Et større beløb"

Preben Westh, vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Områdecenter Syd, kunne i maj bekræfte, at der var modtaget en anmeldelse, og han kan nu fortælle, at sagen er færdigefterforsket.

- Vi har sigtet en kvinde på 57 år for underslæb for et større beløb, og sagen ligger nu til vurdering ved anklagemyndigheden med henblik på udfærdigelse af anklageskrift, oplyser han med en tilføjelse om, at "politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer".

Beløbet, den 57-årige kvinde er sigtet for, ønsker han ikke at oplyse, men det har været kendt, at svømmeklubben havde en sund økonomi, så der er tale om et sekscifret beløb.

Svømmeklubben Plask blev nedlagt i efteråret sidste år, da det ikke lykkedes at skaffe frivillige til at få gang i klubben igen, efter Tinglev Svømmehal havde været lukket et halvt år på grund af en omfattende renovering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce