Annonce
112

Kvinde sigtes for underslæb: Svømmeklubbens kasse var tom

Sagen om underslæb i Svømmeklubben Plask er overgivet til anklagemyndigheden, men det er endnu for tidligt at sige, hvornår den 57-årige kvinde skal for retten. Nu skal der først udfærdiges et anklageskrift. Arkivfoto: Mads Nissen
Syd- og Sønderjyllands Politi har afsluttet efterforskningen af sagen om Tinglev-svømmeklubs forsvundne formue. 57-årig kvinde er sigtet for underslæb.

Tinglev: I den nu lukkede Tinglev-svømmeklub Plasks vedtægter står der, at formuen skal fordeles til andet ungdomsarbejde i byen.

Problemet var bare, at da de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer i maj skulle til at fordele pengene, var der ingen.

Talsmand Hans Peter Hansen kunne fortælle, at pengene var forsvundet i løbet af de seks måneder, der var gået forud, hvor arbejdet i bestyrelsen havde ligget stort set stille.

- Vi har meldt sagen til politiet, og anmeldelsen lyder på bedrageri. Det er det, jeg kalder det. Om det så er underslæb, bedrageri eller tyveri, må politiet finde ud af, lød det dengang fra Hans Peter Hansen.

Annonce

Hvad er underslæb?

  • Underslæb er, når en person tilegner sig andres formuegenstande eller midler, som er i den pågældendes varetægt.
  • Forskellen på tyveri og underslæb er, at personer, der gør sig skyldige i underslæb, allerede har genstanden i sin varetægt. Som klassisk eksempel kan nævnes en kasserer, der tager penge af kassen. Kilde: hviidadvokater.dk

"Et større beløb"

Preben Westh, vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Områdecenter Syd, kunne i maj bekræfte, at der var modtaget en anmeldelse, og han kan nu fortælle, at sagen er færdigefterforsket.

- Vi har sigtet en kvinde på 57 år for underslæb for et større beløb, og sagen ligger nu til vurdering ved anklagemyndigheden med henblik på udfærdigelse af anklageskrift, oplyser han med en tilføjelse om, at "politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer".

Beløbet, den 57-årige kvinde er sigtet for, ønsker han ikke at oplyse, men det har været kendt, at svømmeklubben havde en sund økonomi, så der er tale om et sekscifret beløb.

Svømmeklubben Plask blev nedlagt i efteråret sidste år, da det ikke lykkedes at skaffe frivillige til at få gang i klubben igen, efter Tinglev Svømmehal havde været lukket et halvt år på grund af en omfattende renovering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 udleder halvdelen af den CO2, der blev udledt i 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce