Annonce
Esbjerg

Kvinde truede med at skyde rettens personale

Retten i Esbjerg var tirsdag under ekstra bevogtning af politiet, efter at der var indtelefoneret trusler mod personalet. Arkivfoto: JV

Esbjerg: Politiet holdt tirsdag ekstra godt øje med retsbygningen på Dokken i Esbjerg.

Mellem klokken 09.00 og 09.30 ringede en kvinde flere gange til retten og truede med at møde op og skyde personalet ved retten i Esbjerg.

- Det fik politiet til at etablere adgangskontrol og øget overvågning ved retsbygningen fra klokken 10.30 og til omkring klokken 14, oplyser Ole Hillerup fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Der var ingen episoder i løbet af dagen.

Politiet har fundet frem til en 27-årig kvinde med bopæl i Sabro ved Århus, og hun er blevet sigtet for trusler på livet mod offentligt ansatte.

- Kvinden har for nylig modtaget et brev med en afgørelse fra retten i Esbjerg, og det er formentlig frustrationer over den afgørelse, der har fået hende til at fremkomme med truslerne. Vi er naturligvis nødt til at reagere, når der bliver fremsat trusler af den karakter, siger Ole Hillerup.

Ifølge ham har kvinden erkendt at have ringet til retten i Esbjerg, men hun nægter at have fremsat dødstrusler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce