Annonce
Esbjerg

Kvinde truede med at skyde rettens personale

Retten i Esbjerg var tirsdag under ekstra bevogtning af politiet, efter at der var indtelefoneret trusler mod personalet. Arkivfoto: JV

Esbjerg: Politiet holdt tirsdag ekstra godt øje med retsbygningen på Dokken i Esbjerg.

Mellem klokken 09.00 og 09.30 ringede en kvinde flere gange til retten og truede med at møde op og skyde personalet ved retten i Esbjerg.

- Det fik politiet til at etablere adgangskontrol og øget overvågning ved retsbygningen fra klokken 10.30 og til omkring klokken 14, oplyser Ole Hillerup fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Der var ingen episoder i løbet af dagen.

Politiet har fundet frem til en 27-årig kvinde med bopæl i Sabro ved Århus, og hun er blevet sigtet for trusler på livet mod offentligt ansatte.

- Kvinden har for nylig modtaget et brev med en afgørelse fra retten i Esbjerg, og det er formentlig frustrationer over den afgørelse, der har fået hende til at fremkomme med truslerne. Vi er naturligvis nødt til at reagere, når der bliver fremsat trusler af den karakter, siger Ole Hillerup.

Ifølge ham har kvinden erkendt at have ringet til retten i Esbjerg, men hun nægter at have fremsat dødstrusler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce