Annonce
Esbjerg

Kvindelig bartender smed værtshus-røver på porten: Jeg har aldrig været så bange

Esbjergkvinden Catherina Cheng fik køligt smidt en yngre mand med en kniv ud fra værtshuset King Georg i Skolegade, da han forsøgte et røveri natten til torsdag. Privatfoto
Politiet efterlyser en maskeret gerningsmand, der natten til torsdag forsøgte at begå røveri mod værtshuset King Georg. Gerningsmanden blev stoppet af en modig 28-årig kvindelig bartender, der først efter episoden indså, hvor farlig situationen var.

Esbjerg: Catherina Cheng panikkede ikke. Faktisk var hun så kølig, da røveren stod foran hende, at de fem værtshusgæster troede, den maskerede mand var i gang med en joke. Men det var alvor. Manden ville have penge.

Det havde ellers været en meget stille aften, men kort efter midnat natten til torsdag udspillede der et røveridrama på det kendte Esbjerg-værtshus King Georg.

En mand gik om bag baren og truede med en kniv. "Give me your money," råbte den maskerede mand febrilsk flere gange med kniven i den ene hånd og en pose til penge i den anden.

- Jeg var ikke bange i øjeblikket, måske fordi han var så nervøs, fortæller bartenderen Catherina, som nægtede at udlevere pengene.

Hun skubbede røveren ud fra baren. Hun så ikke kniven i hans hånd, men kun det maskerede ansigt. Ingen af gæsterne hjalp den 28-årige kvindelige bartender, mens hun jagtede og skubbede den febrilske mand ud fra baren. Gæsterne fattede ikke, at de var vidne til et væbnet røveriforsøg.

- Først da manden var ude af døren, og jeg trykkede på overfaldsalarmen, gik det op for gæsterne, at manden med huemasken var en røver, fortæller Catherina Cheng.

Et par af gæsterne løb efter den flygtende mand op ad Skolegade mod Torvet, men han slap væk ved skøjtebanen og McDonald's.

Annonce

Først da manden var ude af døren, og jeg trykkede på overfaldsalarmen, gik det op for gæsterne, at manden med huemasken var en røver.

Catherina Cheng, 28-årig bartender hos King Georg i Skolegade

Aldrig været udsat for røveri

Indtil det øjeblik havde gæsterne og Catharina snakket stille ved baren før lukketid klokken 01.00.

- Jeg hyggede med de sidste gæster, da han kom ind ad hoveddøren med en hue med et klippet hul for ansigtet, fortæller Catherina.

Hun så, at manden havde noget i hånden, men ænsede ikke, at det var en kniv. Det fortalte nogle af gæsterne efterfølgende både hende og politiet.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende i de godt tre år, jeg har været bartender her.

For et halvt år siden var der et røveri mod det nærliggende hotel Cab-in i Skolegade.

- Dengang tænkte jeg, at det var tæt på os, og på hvordan jeg ville reagere ved et røveri, husker den unge kvinde.

Chokeret bagefter

Hun skønner, at gerningsmanden til røveriforsøget er godt 30 år.

- Det var ikke en ung fyr, kunne jeg høre på stemmen, og han var lys i huden.

Efter røveriet kom politiet, og Catherina ringede til sin chef, Lise.

- Bagefter var jeg mere chokeret, end jeg havde ventet. Jeg turde ikke selv gå hen til min bil, men blev fulgt af en gæst. Og derhjemme gik der lidt tid før, jeg kunne sove. Jeg var chokeret, men også udmattet, så jeg faldt da i søvn.

Catherina tror, der kommer flere eftervirkninger, når hun skal på arbejde på King Georg i weekenden.

- Mens det stod på, tænkte jeg ikke på konsekvenserne, men bagefter har jeg aldrig følt mig så bange.

Catherina Cheng er født og opvokset i Danmark og har boet i Esbjerg siden hun var 10.

Muskuløs mand efterlyses

  • Politiets efterlyser gerningsmanden til et røveriforsøg mod King Georg i Skolegade klokken 00.19 natten til torsdag.
  • Mand, cirka 185 centimeter høj, muskuløs, lys hudfarve, iført mørkt tøj.
  • Gerningsmanden løb ad Skolegade mod Torvet og formentlig mod McDonald’s.
  • Politiet er interesseret i at komme i kontakt med to personer, der sad på en bænk over for King George og spiste pizza, mens gerningsmanden indfandt sig på restaurationen.
  • Ligeledes kan vidner ved skøjtebanen på Torvet have set gerningsmanden.
  • Kontakt politiet telefon 1-1-4

Jeg har brug for ro

Bartenderen har fri i dag, men har overvejet at besøge King Georg.

- Men jeg har vist mere brug for lidt ro, siger hun.

Politiet hentede værtshusets overvågningsbilleder torsdag formiddag. Men ifølge værtshuspersonalet var gerningsmanden maskeret og bar en dunjakke med en stor hætte.

- Han løb mod Torvet, og de folk, der fulgte efter ham, så, at han forsvandt hen over Torvet mod McDonald's, fortæller Henrik Berg, politikommissær ved lokalpolitiet i Esbjerg.

Manden beskrives som muskuløs, 185 centimeter høj, og han talte som nævnt engelsk, men er af ukendt nationalitet.

Han bar sort jakke og mørke jeans, og han bar ifølge Catherina Cheng en hue over hovedet med et hul klippet til ansigtet. Jakken var en sort dunjakke med stor hætte. Han bar desuden mørke sko med lyse snørebånd.

Vidner og andre, der har set manden eller har oplysninger til sagen, kan kontakte politiet på telefon 1-1-4.

En maskeklædt mand tog natten til torsdag flugten, da den kvindelieg bartender Catherina Cheng ikke lod sig skræmme af hans trusler med kniv. Foto: King Georg
Kollegerne er imponerende over, hvor roligt Catherina Cheng i midten af fotoet tog røveriforsøget kort før lukketid. Fem gæster opdagede overhovedet ikke, at der var et røveri i gang - de troede, at det var en joke. Fotoet er en udsnit af personalets Facebook-hilsen til deres kunder fra sidste jul. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce