Annonce
Sønderborg

Kvindelig fodbolddommer skubbet til og spyttet på

En spiller fra Egernsund KIF er idømt seks dages spillekarantæne, efter han har overfuset en kvindelig dommer. Billedet er fra en tidligere lejlighed og ikke fra den konkrete sag. Arkivfoto: Claus Thorsted
En 18-årig kvindelig fodbolddommer blev voldsomt overfuset af en mandlig fodboldspiller under en kamp i Egernsund.
Annonce

Egernsund: Den 18-årige fodbolddommer Julie Alsbro fra Aabenraa blev overfuset af en ældre, mandlig fodboldspiller under en kamp i Egernsund. Det skriver TV Syd.

Under serie 4-kampen mellem Egernsund KIF og Egen UI på Egernsund Stadion lørdag 5. september blev hun både kaldt "fucking ringe" og "møgluder" af en spiller fra Egernsund.

Hun blev også fysisk overfaldet. Da manden var ved at forlade banen, efter at have fået sit andet gule kort for brok, skubbede og spyttede han nemlig på hende.

- Man kommer ikke uden om tilråb. Der er ofte brok over gule kort, men det har aldrig været fysisk. Det værste jeg er blevet kaldt, er idiot, siger 18-årige Julie Alsbro fra Aabenraa, der har været dommer siden 2017.

Hun var meget påvirket af det både verbale og fysiske overfald, så da hun kom hjem til Aabenraa, indberettede hun sagen til DBU.

Hos DBU tager man også afstand til hændelsen og oplyser, at spilleren er blevet idømt seks spilledages karantæne.

Annonce

Været problemer før

Sagen får muligvis også et juridisk efterspil. For Julie Alsbro har anmeldt episoden på fodboldbanen i Egernsund til politiet.

Formanden for Egernsund Kultur- og Idrætsforening, Casper Mortensen, er ked af sagen. Han har ifølge TV Syd indkaldt til spillermøde, hvor der blev lavet en handlingsplan for spillere, trænere og bestyrelse.


Man kommer ikke uden om tilråb. Der er ofte brok over gule kort, men det har aldrig været fysisk. Det værste jeg er blevet kaldt, er idiot

Julie Alsbro, fodbolddommer


Bestyrelsen i Egernsund KIF skal nu drøfte, om episoden får konsekvenser for spillerens fremtid i foreningen.

Klubben fra teglværksbyen har tidligere gjort sig uheldigt bemærket på banen. For et par år siden stod flere naboklubber frem og anklagede Egernsund for at spille fysisk hårdt og have problemer med attituden.

I en sæson i serie 4 fik holdet ikke færre end syv røde kort i 28 kampe, hvilket på det tidspunkt var fire gange mere end gennemsnittet af alle spillede kampe under JBU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce