Annonce
112

Kvindelig topchef på betonfabrik efterlyser kvinder i produktionen

Bettina Rytter Aggesen (billedet) er én af fire kvinder, der arbejder i produktion hos Spæncom i Kolding. Administrerende direktør i Spæncon Stine Egsgaard efterlyser, at flere kvinder søger ind i bygge- og anlægsbranchen. - Kvinder er ligeså dygtige som mænd, siger Stine Egsgaard. Foto: Henrik Kruse
Ud af de 180 ansatte i produktionen hos Spæncom i Kolding, der fremstiller betonelementer, er der kun fire kvinder. Det tal skal op, lyder det fra administrerende direktør Stine Egsgaard. - Det er et langt sejt træk, siger direktøren.

Kolding: Når ledelsen i betonfabrikken Spæncom sætter kursen, så sidder der mange kvinder rundt om bordet. Produktionsdirektøren, indkøbsdirektør og HR-direktøren er alle kvinder, og nu kaster den kvindelige topchef Stine Egsgaard sig i kampen for, at der også kommer flere kvinder i selve produktionen.

Lige er der kun fire kvinder i produktionen i Kolding ud af 180 ansatte.

- Kvinder er ligeså dygtige som mænd. Det er en ting. Samtidig får vi bare en meget større gruppe at rekruttere ud fra, hvis kvinder også er med. Men hele byggeindustrien har været meget fokuseret på drenge og mænd, og du er bare nødt til erkende, at den tid er forbi. Vi skal have flere piger. Det gælder også i forhold til erhvervsuddannelser, siger administrerende direktør Stine Egsgaard, der sidste år kom med i Byggeriets Kvinderåd, der blandt andet skal forsøge at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

- Jeg kan ikke se, at der skulle være nogle hindringer for flere kvinder i produktion. Man har tidligere fokuseret meget på mænds fysiske styrke. Men det er vi ligesom ovre. Vi har mange tekniske hjælpemidler, som alle kan bruge. Både mænd og kvinder, siger Stine Egsgaard.

Annonce
- Jeg synes faktisk, at det er en fordel, at der er flere mænd end kvinder. Hvis der er for mange kvinder, så bliver det en værre hønsegård, siger Bettina Rytter Aggesen, der har arbejdet på Spæncom siden 2014. Foto: Henrik Kruse

Bedre miks på arbejdspladsen

Topchefen for de godt 500 ansatte i Spæncom-koncernen erkender, at det bliver svært at få kvinder til at søge mod blandt andet Spæncom.

- Det er et langt sejt træk. Vi skal starte med at ændre holdningen helt fra grundskolen, siger Stine Egsgaard.

Lige nu udgør kvinderne i produktionen i hele Spæncom 1,4 procent? Hvad er ambitionen at nå op på?

- Vi vil bare længere op. Det ideelle vil være fifty-fifty, men det er ikke realistisk. Men jeg går ikke så meget op i tal. Det handler om, at vi over de næste par år ser en vækst i antallet af kvinder, siger Stine Egsgaard

Hvad kan det gøre for bundlinjen, at I får flere kvinder i produktionen?

- Får du et større grundlag til rekruttering, så får du bedre folk inden for døren. Og så ved du, at arbejdsmiljøet ændrer sig, når der er et bedre miks af kvinder og mænd. Det betyder også, at folk søger stedet, siger Stine Egsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Team Esbjerg For abonnenter

Sådan skal det gøres: Vigtig Champions League-sejr for Team Esbjerg, der spillede modent, modigt og mesterligt

Annonce