x
Annonce
Sport

Kvindelig træner skriver amerikansk sportshistorie

Gonzalo Fuentes/Reuters
Alyssa Nakken blev torsdag den første kvindelige træner i den bedste amerikanske baseball-liga.

Den bedste amerikanske baseball-liga (MLB) har fået sin første kvindelige træner.

Alyssa Nakken skrev torsdag historie, da hun blev udpeget til at være assistenttræner for San Francisco Giants' nye træner, Gabe Kepler.

Det skriver det amerikanske sportsmedie ESPN.

Alyssa Nakken er en tidligere softballspiller for Sacremento State. I Giants skal hun forbedre spillernes præstationer og styrke atomsfæren, siger Gabe Kapler.

- Helt grundlæggende tror jeg, at hun bliver en fantastisk træner.

- Merit og evnen til at være en fantastisk træner trumfer alt andet, siger Gabe Kepler torsdag til ESPN.

Ud over en stor karriere som softballspiller har Alyssa Nakken en kandidatgrad i sportsledelse.

- Alyssa er et højt respekteret medlem af organisationen og vil nu fokusere sit talent på at hjælpe med at opbygge en vinderkultur i klubben, siger Gabe Kepler.

I den bedste amerikanske basketball-liga, NBA, kom der i 2018 to kvindelige assistenttrænere.

Samme år blev Katie Sowers angrebsassistenttræner i den bedste amerikansk fodbold-liga, NFL, for klubben San Francisco 49ers.

I 2014 blev franske Corinne Diacre ansat som cheftræner for Clermont i den næstbedste herrerække, Ligue 2.

Dermed blev hun den første kvindelige træner for et professionelt herrehold i fodbold nogensinde.

Heidi Johansen blev ifølge DR den første kvindelige fodboldtræner på et dansk professionelt herrehold, da hun startede som målmandstræner hos 1. divisionsklubben HB Køge 1. januar 2019.

/ritzau/

ESPNs artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce