Annonce
forside

Kvindelige kandidater inviterer til politisk fredagsbar

Gitte Kjeldsen (V) og hendes kvindelige medkandidater til byrådet diskuterer på fredag politik uden mikrofon, når de holder vælgermøde i Galleri 5 i Ringkøbing.

Ringkøbing: Kvinderne fylder alt for lidt i kommunalpolitik.

Det mener de kvindelige kandidater, som stiller op til byrådet i Ringkøbing-Skjern.

Derfor har de gennem valgkampen flere gange gjort vælgerne opmærksom på, at der er brug for en mere ligelig kønsfordeling.

I dag udgør kvinderne en fjerdedel af både byrådet og kandidatfeltet.

I forrige uge var kvinderne på gaden i Skjern og Tarm, og nu er turen kommet til Ringkøbing, hvor Venstres Gitte Kjeldsen inviterer til politisk fredagsbar i Galleri 5, Smedegade 5 i Ringkøbing fredag 17. november klokken 16.00.

Udover Gitte Kjeldsen kan man møde en stribe af de øvrige kvindelige kandidater fra forskellige partier til en afslappet politisk debat.

- Der vil ikke være mikrofoner og der bliver ikke tale om en paneldebat, men et uformelt arrangement, hvor man kan gå hen og snakke med os kandidater og drikke et glas rødvin, fortæller Gitte Kjeldsen.

Den politiske fredagsbar er åben for både mandlige og kvindelige vælgere, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];