Annonce
Varde

Chikanesag på Hærens Sergentskole: Kvindelige korporaler vil have renset deres navne

To korporaler på Hærens Sergentskole siger fra overfor Arbejdstilsynets rapport, der den 3. oktober 2019 udløste et strakspåbud. Arkivfoto: Henrik Reintoft
To kvindelige korporaler kan overhovedet ikke genkende det billede af arbejdsmiljøet, som fik Arbejdstilsynet til at udstede et strakspåbud til Hærens Sergentskole i Varde. De klager over Arbejdstilsynet.
Annonce

Varde: En sag har to sider. Men det er ikke det, som to kvindelige korporaler på Hærens Sergentskole har oplevet fra Arbejdstilsynet i chikane- og mobbesagen. De har derfor, hver især via Hærens Konstabel- og Korporalforening klaget over Arbejdstilsynet, der den 3. oktober 2019 udstedte et strakspåbud til Hærens Sergentskole Skolesektion, hvor begge korporaler arbejder.

- Vi går til kamp for os selv og vil have vores navne renset. Sagen belaster os i den grad, siger korporal Inger Lundorff Jensen, der overhovedet ikke kan genkende Arbejdstilsynets udlægning af sagen.

Hun og kollegaen, korporal Jane Bendorff, har gjort tjeneste i henholdsvis 22 og 33 år i Forsvaret.

Sagen er også endt hos Forsvarets Auditørkors, der skal afgøre, om der skal indledes en militær strafferetssag mod en eller flere ansatte på Hærens Sergentskole. Så længe den sag ikke er afsluttet, har Inger Lundorff Jensen og Jane Bendorff ikke yderligere kommentarer.

Vi går til kamp for os selv og vil have vores navne renset. Sagen belaster os i den grad.

Korporal Inger Lundorff Jensen, Hærens Sergentskole

Annonce

Møde på ti minutter

JydskeVestkysten har søgt aktindsigt i klagen over Arbejdstilsynet, der får en sønderlemmende kritik af blandt andre Jane Bendorff. Hun skriver blandt andet:

- Da vi ønskede en samtale med Arbejdstilsynet den 3. oktober, blev vi mødt af den ansvarlige for rapporten og hendes mandlige kollega med en fjendtlig og dømmende holdning til os og de øvrige ansatte i Skolesektionen. Mødet med Arbejdstilsynet varede ti minutter, og der blev ikke taget notater.

Tilsynsdirektør Hanne Sofie Tromborg Olsen fra Arbejdstilsynet bekræfter det ti minutter lange møde og har i et svar dateret den 3. december 2019 blandt andet skrevet:

- Der ærgrer mig, at flere af forbundets (red. Hærens Konstabel- og Korporalforening) medlemmer har haft den beskrevne oplevelse af de tilsynsførendes adfærd. Jeg vil derfor gerne understrege, at de relevante oplysninger fra forbundets medlemmer er indgået i sagen

Annonce

Nedgjort

En sag, som Jane Bendorff har svært ved at kapere. I sin klage skriver hun:

- Aldrig i mine 33 år i Forsvaret er jeg blevet anklaget for mobning, så beskyldningerne kom som et chok og især fra to kolleger, som jeg indtil denne dag ønskede et samarbejde med i fremtiden. Jeg føler mig krænket på disse anklager og kan stadigvæk ikke forstå, hvor mine rettigheder er.

Inger Lundorff Jensen skriver i sin fem sider lange klage og redegørelse blandt andet:

- Jeg finder det usandt, at jeg skulle gå og bagtale de civile i andres påhør og kan ikke nikke genkendende til denne adfærd. Jeg føler mig krænket, overset, nedgjort af Arbejdstilsynet og kæmper med en følelse af tillidsbrud og manglende respekt fra to af mine civile kolleger.

Begge korporaler giver deres uforbeholdne opbakning til den nu fratrådte kaptajn, der var leder af skolesektionen, indtil sagen om mulig chikane kom frem i pressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce