Annonce
Haderslev

Kvinder giver medborgerhus farver og stil

Der er mange aktiviteter i gang og meget at se på, når 15 kvinder fra lokalområdet viser, hvad de hygger sig med i deres fritid. Søndag åbner "Home Made" i medborgerhuset igen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Aarøsund: Glas, smykker, quilling, quilt, beton og drivtømmer. De 15 lokale kvinder fra Aarøsund har igen i år været flittige. Søndag inviterer de igen til ”Home Made” - en udstilling med salg, der i år for fjerde træk bliver holdt i Aarøsund Medborgerhus - og som ud over søndag foregår mandag og tirsdag den 15. og 16. juli - og igen de næste to søndage, mandage og tirsdag.

"Home Made" plejer at være et tilløbsstykke, hvor kvinderne viser deres hobbyer frem og samtidig er med til at skabe en god aktivitet tæt på kajkanten i Aarasund.

I år har de også inviteret en gæsteudstiller med, og lige som tidligere år vil kvinderne sidde og arbejde, så gæsterne får mulighed for at spørge.

Der er mulighed for at købe en kop kaffe med hjemmebag.

"Home Made" er åben fra 12 til 17.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce