Annonce
Læserbrev

Kvinder i politik, fordi vi skal

Læserbrev: I sidste uge havde jeg fornøjelsen sammen med mine andre kvindelige byrådskolleger i samarbejde med Kvinder & Karriere Varde at holde en aften med oplæg og debat for kvinder.

Vi talte om, hvad vi brænder for, hvordan vi kan blande os – og hvordan vi skal blande os og gøre vores for til stadighed at have fokus på en bred repræsentation i demokratiet.

Vi talte om ligestilling, at have rundsave på albuerne og ikke mindst om den såkaldte work-life-balance.

Jeg er selv en yngre kvinde med mand og børn, og jeg anser mig som værende feminist (dog uden at brænde bh'er af). Og for at sige det, som det er: I mit liv har jeg absolut ingen dårlig samvittighed over at arbejde 50-60 timer i ugen, når man regner min hovedbeskæftigelse og mit byrådshverv sammen. Det er os, der føder børnene. Men manden kan lige så godt være den primære forældre. Det er op til os selv, hvordan vi tilrettelægger familielivet.

Lige om lidt er der valg igen, og uanset hvilket parti, du føler, du bedst kan repræsentere, vil jeg anbefale dig som kvinde at melde dig ind og stille op, hvis du har mod på det. Min mor har altid sagt til mig, at hvis man har evnerne, har man pligten.

Det er sjovt, vældig hårdt og til tider irriterende at være aktiv politiker. Men det er i den grad vigtigt, at vi kvinder er godt repræsenterede. Vi kan nemlig noget særligt!

A.C. Hoxcer Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce