Annonce
112

Kvinder i slagsmål: 64-årig slog med en hundesnor efter 47-årig

Arkivfoto

En rygepause er oftest forbundet med en fredelig stund – i hvert fald for rygeren, men sådan udviklede tingene sig bestemt ikke for en 47-årig kvinde fra Skjern lørdag eftermiddag.

Ifølge politiets oplysninger stod kvinden foran sit hjem i Nygade og røg en cigaret, da en forbipasserende 64-årig kvinde af uvisse årsager indledte et slagsmål med den 47-årige. Politiet forklarer, at den 64-årige ifølge deres oplysninger flere gange skulle have slået ud efter den 47-årige kvinde med sin hundesnor, ligesom hun angiveligt skulle have rykket den 47-åriges trøje i stykker.

Indtil nu har politiet afhørt den forurettede 47-årige kvinde, men man mangler fortsat at tale med den 64-årige kvinde. Dagbladet har siden forhørt sig hos politiet om flere oplysninger i sagen, herunder den 64-åriges forklaring, men der har ikke været nyt i sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce