Annonce
Kolding

Kvinder mister både cheftræner og assistenttræner: Ligahold skal have ny træner

Peter Pedersen har været cheftræner for KoldingQ's ligahold i to et halvt år. Om knap en måned stopper både han og ligaholdets assistenttræner Jesper Bisgaard. Foto: Ole Nielsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Ved årsskiftet mister KoldingQ's ligahold både sin cheftræner og assistenttræner. Klubbens ledelse er i dialog med mulig afløser.

Kolding: Et af Danmarks bedste kvindefodboldhold, KoldingQ's ligahold, skal have et helt nyt trænerteam til at stå i spidsen for holdet.

Både ligaholdets cheftræner Peter Pedersen og assistenttræner Jesper Bisgaard stopper ved årsskiftet, og dermed skal holdet, der ligger i den bedste række, Gjensidige Kvindeliga, altså have helt nye folk til at træne spillerne.

Peter Pedersen har været cheftræner for KoldingQ's ligahold i to et halvt år og har i sin tid som træner for holdet blandt andet bragt det til en bronzemedalje i ligaen, ligesom han stod i spidsen for holdet, da det spillede pokalfinale mod Brøndby på Kolding Stadion i 2018.

Selv siger han, at han lyst til at prøve noget andet, og at både han og assistenttræneren føler sig slidte efter de måneder i efteråret, hvor ligaholdet ikke har har haft noget fast sted at spille, efter at KB forbød alle KoldingQ-hold at træne på dets baner på Mosevej.

Annonce

KoldingQ

  • KoldingQ's ligahold er i gang med vinterpausen i ligaen. Spillerne på holdet træner dog fortsat men spiller ikke kampe i øjeblikket.
  • Næste vigtige kamp for KoldingQ er en pokalsemifinale midt i marts.

Hård sæson sled

Det betød, at Peter Pedersen og hans spillere måtte flytte rundt mellem flere forskellige fodboldbaner i Kolding, når de skulle træne.

- Vi har haft en hård halvsæson. Resultaterne har været gode nok, men vi har levet lidt i et cirkus. Det har slidt på kræfterne på begge, og samtidig har vi skulle sørge for, at pigerne havde det godt, siger Peter Pedersen.

Han tilføjer, at han ikke har noget andet trænerjob på hånden, men at han vil starte med at "bruge lidt tid med familien" og lade batterierne på.

Dialog med andre trænere

Bestyrelsesformanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, siger, at man i klubben har haft "et skidegodt samarbejde" med de afgående trænere på ligaholdet. I klubben er man i fuld gang med at finde en ny træner til klubbens bedste hold, forklarer formanden.

- Vi har gennem længere tid haft dialog med fantastiske trænerteams, men nu tygger vi på skråen, siger Niels Sterndorff.

Han fortæller, at alt tyder på, at den kommende træner kommer fra "øverste hylde", men først afsløres, når klubben er klar.

Hvorfor har I gennem længere tid haft dialog med andre trænere, når I allerede havde en træner?

- Sådan er det i samtlige fodboldklubber. Vi har et emnekartotek og har hele tiden forberedt os på en situation, hvor samarbejdet ville ophøre, siger Niels Sterndorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce