Annonce
Esbjerg

Kvinder på gaden for kvinder - med lidt hjælp fra en mand

Fra venstre ses Britta Bendix (V), May-Britt Andrea Andersen (K), Anna-Marie Bloch Münster (K), Annemette Knudsen Andersen (V), Ulla Koman-Mejer (S) og Susanne Dyreborg fra DF. Siddende forrest SFs Jørn Boesen Andersen med den uundværlige guitar og kvindeparyk. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.

På tværs af politiske partier gik de kvindelige kandidater lørdag på gaden i Bramming og Ribe for at sætte fokus på kvinders underrepræsentation i politik.

Ribe-Bramming: Byrådsmedlem for SF, Jørn Boesen Andersen, er sådan en rar mand. Og så kan han spille guitar, hvilket er anvendeligt i mange sammenhænge, når man gerne vil have det lidt festligt.

Derfor er Jørn Boesen Andersen også med i flokken af kvindelige kandidater til byråds- og regionsrådsvalget, da de lørdag formiddag samles ved Bramming Banegård for at gå ud i gaderne og gøre opmærksom på de kvaliteter, der er ved at have flere kvinder i politik.

Det er blevet en tradition for kvindelige kandidater på tværs af partierne og på opfordring af Kvinderådet at samles før kommunalvalget og slå et slag for kvinderne. I Esbjerg Byråd er der i dag kun seks kvinder ud af 31 medlemmer, men når nu kvinderne i deres egen pressemeddelelse om aktionen slår fast, at kvinder ikke er bedre end mænd - og omvendt - kan det så ikke være lige meget, hvor mange kvinder, der får sæde i de politiske organer?

Aktions-weekend

Man kan møde de kvindelige kandidater søndag formiddag kl. 11 i Kongensgade i Esbjerg.Lørdag var kvinderne - med musiker og politiker Jørn Boesen Andersen (SF) som musikalsk indslag - i både Ribe og Bramming.

Så er der kommet flere til - Enhedslisten og Borgerlisten sluttede sig til, og så var næsten alle parate til at gå syngende ud i gaderne. Jørn Boesen Andersen, byrådsmedlem for SF, havde skrevet en fængende tekst. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.

Hvorfor lighed

- Fordelingen af mænd og kvinder i Danmark er næsten 50-50 procent, og jeg synes, det er vigtigt, at det også afspejles de steder, hvor beslutningerne træffes, siger Anna-Marie Bloch Münster (K), mens Ulla Koman-Mejer og Annemette Knudsen Andersen (V) mener, at kvinder ofte er mere rummelige og derfor gode til at samarbejde på tværs af holdninger, ligesom de nok er mere kreative.

Anna-Marie Bloch Münster har samme morgen stået model til et spørgsmål fra sin mand, der kommenterede på, at de kvindelige kandidater også lover kaffe og kage foruden en snak med vælgerne.

"Er kaffe og kage ikke en typisk kvindeting?", ville han vide, når nu kvinderne er så forhippede på lighed.

- Og det kan da godt være, han har ret, men vi har jo heller ikke noget imod at være kvinder, ler Anna-Marie Bloch Münster ad spørgsmålet.

Omkring klokken 10 er de fleste af de kvindelige kandidater ankommet. Borgerlisten, Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Konservative. SFs Diana Mose Olsen er forsinket - hun måtte vende bilen, da hun opdagede, at hun havde glemt folderne til uddeling i gaderne.

Så er det jo egentlig heldigt, at SFs mandlige byrådsmedlem Jørn Boesen Andersen - iført SF-tøj og kvindeparyk foruden guitaren - kunne træde til.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Planklagenævnet jorder klager over kommunal håndtering af omstridt højhus i Esbjergs bykerne: Bygherrer klar til næste fase

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Politiet takker for hjælpen: 24-årig mand sigtet for røveri efter flere henvendelser fra borgere

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce