Annonce
Esbjerg

Kvinder på gaden for kvinder - med lidt hjælp fra en mand

Fra venstre ses Britta Bendix (V), May-Britt Andrea Andersen (K), Anna-Marie Bloch Münster (K), Annemette Knudsen Andersen (V), Ulla Koman-Mejer (S) og Susanne Dyreborg fra DF. Siddende forrest SFs Jørn Boesen Andersen med den uundværlige guitar og kvindeparyk. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.

På tværs af politiske partier gik de kvindelige kandidater lørdag på gaden i Bramming og Ribe for at sætte fokus på kvinders underrepræsentation i politik.

Ribe-Bramming: Byrådsmedlem for SF, Jørn Boesen Andersen, er sådan en rar mand. Og så kan han spille guitar, hvilket er anvendeligt i mange sammenhænge, når man gerne vil have det lidt festligt.

Derfor er Jørn Boesen Andersen også med i flokken af kvindelige kandidater til byråds- og regionsrådsvalget, da de lørdag formiddag samles ved Bramming Banegård for at gå ud i gaderne og gøre opmærksom på de kvaliteter, der er ved at have flere kvinder i politik.

Det er blevet en tradition for kvindelige kandidater på tværs af partierne og på opfordring af Kvinderådet at samles før kommunalvalget og slå et slag for kvinderne. I Esbjerg Byråd er der i dag kun seks kvinder ud af 31 medlemmer, men når nu kvinderne i deres egen pressemeddelelse om aktionen slår fast, at kvinder ikke er bedre end mænd - og omvendt - kan det så ikke være lige meget, hvor mange kvinder, der får sæde i de politiske organer?

Aktions-weekend

Man kan møde de kvindelige kandidater søndag formiddag kl. 11 i Kongensgade i Esbjerg.Lørdag var kvinderne - med musiker og politiker Jørn Boesen Andersen (SF) som musikalsk indslag - i både Ribe og Bramming.

Så er der kommet flere til - Enhedslisten og Borgerlisten sluttede sig til, og så var næsten alle parate til at gå syngende ud i gaderne. Jørn Boesen Andersen, byrådsmedlem for SF, havde skrevet en fængende tekst. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.

Hvorfor lighed

- Fordelingen af mænd og kvinder i Danmark er næsten 50-50 procent, og jeg synes, det er vigtigt, at det også afspejles de steder, hvor beslutningerne træffes, siger Anna-Marie Bloch Münster (K), mens Ulla Koman-Mejer og Annemette Knudsen Andersen (V) mener, at kvinder ofte er mere rummelige og derfor gode til at samarbejde på tværs af holdninger, ligesom de nok er mere kreative.

Anna-Marie Bloch Münster har samme morgen stået model til et spørgsmål fra sin mand, der kommenterede på, at de kvindelige kandidater også lover kaffe og kage foruden en snak med vælgerne.

"Er kaffe og kage ikke en typisk kvindeting?", ville han vide, når nu kvinderne er så forhippede på lighed.

- Og det kan da godt være, han har ret, men vi har jo heller ikke noget imod at være kvinder, ler Anna-Marie Bloch Münster ad spørgsmålet.

Omkring klokken 10 er de fleste af de kvindelige kandidater ankommet. Borgerlisten, Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Konservative. SFs Diana Mose Olsen er forsinket - hun måtte vende bilen, da hun opdagede, at hun havde glemt folderne til uddeling i gaderne.

Så er det jo egentlig heldigt, at SFs mandlige byrådsmedlem Jørn Boesen Andersen - iført SF-tøj og kvindeparyk foruden guitaren - kunne træde til.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg

Efterlyst mand fra Esbjerg er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Livsstil

Rejsedronningen Lone fylder 60: Kufferten er altid pakket og klar til nye eventyr

Annonce