Annonce
Udland

Kvinder sætter med valg ny rekord i britisk politik

Tolga Akmen/Ritzau Scanpix
Rekordmange britiske kvinder er valgt. I Labour er det over halvdelen, mens det halter hos De Konservative.

Kvinder sætter en ny rekord i britisk politik. En opgørelse fra nyhedsbureauet Press Association viser, at 220 ud af det nyvalgte britiske parlaments medlemmer er kvinder.

Hos Labour er over halvdelen af de valgte kvinder.

Der er fredag eftermiddag stadig én valgkreds, som ikke er afgjort. Parlamentet har 650 medlemmer.

Men det er ikke en syvende himmel, de kvindelige politikere er havnet i.

Som avisen Guardian minder fredag om, så ligger briterne stadig på en plads som nummer 38 over lande med flest kvinder i parlamentet.

Der er markante forskelle mellem partierne. Kun en fjerdedel af de valgte konservative er kvinder, mens De Liberale Demokrater topper med 64 procent kvinder.

I Labour, der led et katastrofalt nederlag, vejer kvinderne mest efter valget. De sætter sig på 104 ud af 203 pladser ifølge optællingen.

I det afgående parlament er 208 medlemmer kvinder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Annonce