Annonce
Debat

Kvinders ligestilling skyldes også mænd

Læserbrev: Tak til Puk Elgård der for nylig mindede os om, at der trods alt stadig findes gode mænd i verden. Selv den galante gentleman er vist blevet en smule træt i hovedet af en hest over de mange bølger, som feminisme-tsunamien lader skylle ind over land. Skal vi mænd nu gøres til Frank Jensen-light typer? Dette er en generalisering af værste skuffe. Klæder induktive fejlslutninger kvindekønnet?

Tak også til DR2 og til Torben Chris for et godt temalørdag-program "Nu har vi talt nok om kvinder". Vi mænd kan selvfølgelig ikke undvære kvinder, men lur mig om det modsatte er tilfældet, når alt kommer til alt.

At vestlige kvinder har fået ligestilling på en række punkter, skyldes nu nok ikke kvinders initiativ alene. Man har været igennem en fransk revolution, hvor mænd og kvinder kæmpede (men nu nok flest mænd - trods alt - trods Olympe de Gouge og Mary Wollstonecraft). Brandes præsenterer briten John Stuart Mill, som var kendt fortaler for universel stemmeret, i Danmark sent i 1800-tallet, og det er vel retteligen også mænd, der afgiver "suveræniteten" som valgbar til Folketinget. Kvinder får stemmeretten, de tager den ikke.

Annonce

Visse feminister i disse dage er lettere uudholdelige at lytte til. Det er som om, at Eva har kunnet klare alt uden Adam igennem hele verdenshistorien. Mon ikke et parforhold netop er et partnerskab, hvor man hjælpes ad? Indimellem skulle man tro, at mænd kun var en forhindring for visse typer af kvinders selvrealiserings-cirkus... Tænk at vi sender hovedsageligt unge mænd i krig ude i verden for bl.a. at kæmpe for kvinders rettigheder i hele verden - og alligevel skal vi gang på gang høre kvinder som f.eks. Ditte Giese ytre, at vi mænd bare skal tage os sammen.

Ligestilling? Hvad er det? Er det kvindens ret til at dø i krig for hendes eget håb om frihed?

En kvinde skal selvfølgelig ikke være sammen med en mand, hun ikke vil have. Men omvendt er snobbede karrierekvinder heller ikke alles kop te.

Hvad med at skabe total ligestilling: Flere vestlige kvinder til fronten! Hvis kvinders ret er værd at kæmpe for, så er den måske også værd at dø for? Og undskyld mig. Jeg slutter af i den platte ende: Så kan det være, at der kommer nye boller på suppen - og at den næste krigsbog kommer til at hedde "Intet nyt fra Hønsegården".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce