Annonce
Varde

Kvist Industries var vært for stor netværksdag for branchefolk

130 branchefolk blev vist rundt hos Kvist Industries. PR-foto

Årre: Mere end 130 forretningsfolk fra 78 virksomheder besøgte forleden Kvist Industries i Årre i forbindelse med Træ- og Møbelindustriens Netværksdag 2019 - som den lokale virksomhed i år var vært for.

I første halvdel af det faglige program blev alle budt velkommen af administrerende direktør, Jens Bach Mortensen, og Teknisk- og udviklingsdirektør, Søren Kvist. Herefter fik deltagerne en rundvisning på Kvist Industries produktionsfaciliteter i Årre, hvor de fik et indblik i produktets rejse fra råmateriale til færdigt produkt.

Eftermiddagen bød på netværk og dialog mellem deltagerne. Branchefolkene havde muligheden for at deltage i fire forskellige erfarings-værksteder, som blandt andet var strategi for bæredygtighed, udviklingsprocessen, personale-fastholdelse og -tiltrækning, samt branding for praktikere.

Annonce
At få snakket med kolleger med fælles baggrund i træindustri gav værdifuld erfaringsudveksling. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce