Annonce
Varde

Kvong: Balancebane på stadion blev indviet

Børn fra Kvong Private Børnehus var de første til at tage den nye balancebane i brug fredag 10. januar. PR-foto

Kvong: Den nye balancebane på Kvong stadion er blevet indviet af en gruppe børn fra Kvong Private Børnehus fredag 10. januar.

Banen er et resultat af et samarbejde mellem byens foreninger, som har slået sig sammen om at tænke på, hvilke udviklingsmuligheder der kunne være i Kvong.

Projektet er det første, som er blevet ført ud i virkeligheden.

Foreningerne har arbejdet på byfornyelserne forud for nogle af de udviklingsmøder, der har været med nabobyerne Lunde og Lydum, som nu sammen danner landsbyklyngenTrekløver vest.

Der er blevet søgt om støtte hos Nr. Nebel Sparekasse, der i fjor afsatte 1 million kroner til lokale formål, og sparekassen har hjulpet med 25 procent af udgifterne til balancebanen.

Resten er blevet betalt af idrætsforeningen i byen, som håber på en aktiv landsby, også gerne med besøgende udefra, som nu kan benytte både balancebane, shelter og bålhytte på én gang.

Annonce
Balancebanen er placeret på Kvong Stadion. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce