Annonce
Sydjylland

Kylling og ostebrød

Sådan så kyllilngelårene ud, da de havde været 45 minutter i ovnen. En god gang grill ville have gjort underværker. Foto: Stine Hygum
Når det skal være let, så er det godt med mad, som kan passe sig selv i ovnen, mens man nyder et glas vin - eller smører madpakker.

Kyllingelår med soya og hvidløg

Det skal du bruge:

To-tre kyllingelår pr person

- Soya - jeg brugte cirka fem spiseskefulde til 14 kyllingelår.

- Peber

- Hvidløg - jeg valgte et fed, men hvis dine kolleger er irriterende, så kan du med fordel vælge flere.

Sådan gør du:

Bland soya, peber og hvidløg sammen og hæld det over kyllingelårene. Hvis du er i god tid, så kan du sagtens lade kyllingen stå og hygge sig i marinaden i et par timer.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft - og lad lårene få 45-50 minutter. Afslut eventuelt med en god gang grill, så kuløren bliver brun og indbydende.

Ostebrød

Det skal du bruge:

- Noget brød.

Det kan sagtens være noget halvkedeligt, som er blevet forladt i skuffen og som ikke længere gør sig godt til morgenmaden. Jeg havde intet af den slags, så jeg købte et ciabattaflüte og skar nogle skrå skiver. Det imponerede i øvrigt datteren.

- Ost.

Jeg havde noget frisk mozzarella på lager, som jeg brugte. Men vær kreativ. Ligger der en ost og keder sig bagerst i køleskabet, så find den frem.

- Tomater.

Igen er tanken - brug hvad du har. Jeg havde nogle cocktailtomater, som trængte til at blive brugt. Dem hakkede jeg.

- Hvidløg.

Så meget du lyster.

Jeg havde nogle små salami sticks til overs fra børnenes madpakker. Dem skar jeg i små stykker og så røg de også i. Kan sagtens laves uden salami.

Salt og peber - og et skvæt olivenolie.

Sådan gør du:

Skær brødet i skiver.

Bland alle de øvrige ingredienser sammen og fordel det på brødet.

Bages i ovnen på cirka 180 grader varmluft indtil det er gyldent og sprødt.

Velbekomme.

Annonce
Ostebrødene var en succes hos børnene. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce