Annonce
Sport

Kynisk anfører bomber Esbjerg ud af krisen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Markus Halstis enlige mål var nok til første Esbjerg-sejr efter en rædselsfuld sæsonstart i 3F Superligaen.

To scoringer i seks kampe i 3F Superligaen i denne sæson har været det fattige udbytte i Esbjergs dårlige sæsonstart.

Søndag rakte et enkelt mål dog til tre point, da Esbjerg på smalleste vis hjemme slog Lyngby 1-0 og hentede sæsonens første sejr.

Esbjerg-anfører Markus Halsti erkender da også, at der var stor kynisme bag de tre point, da Esbjerg atter havde svært ved at skabe chancer.

- Vi havde vel to store chancer i kampen, og vi scorede et mål.

- Det kan være, at det er fordi, at jeg har fået en svensk fodboldopdragelse, eller fordi jeg er forsvarsspiller, men jeg elsker at vinde 1-0, så har man knoklet ekstra hårdt for pointene.

- Jeg scorer en del mål til træning, og i den seneste sæson havde jeg fem-seks chancer, hvor jeg skulle have scoret, så det var fedt, at det endelig lykkedes, siger Markus Halsti.

Hans afgørende scoring faldt på et tørt sted, efter at Esbjerg senest fik en lussing på 0-4 mod AaB, og lettelsen over sejren var da også i fokus.

- Vi er ikke Barcelona, der vinder 5-0. Vi skal fighte først og fremmest, og så kommer spillet derefter, og så vinder vi med et enkelt mål eller to, siger anføreren.

De tre point lettede også presset for Esbjerg-træner John Lammers, og han fokuserede efter sejren på de tre point og ikke så meget på selve spillet.

- Det vigtigste lige nu er, at vi vandt. Spillerne gav alt, hvad de havde, så jeg er tilfreds.

Esbjerg-angriber Yuri Yakovenko fik et rødt kort i søndagens kamp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce