Annonce
Sport

Kynisk anfører bomber Esbjerg ud af krisen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Markus Halstis enlige mål var nok til første Esbjerg-sejr efter en rædselsfuld sæsonstart i 3F Superligaen.

To scoringer i seks kampe i 3F Superligaen i denne sæson har været det fattige udbytte i Esbjergs dårlige sæsonstart.

Søndag rakte et enkelt mål dog til tre point, da Esbjerg på smalleste vis hjemme slog Lyngby 1-0 og hentede sæsonens første sejr.

Esbjerg-anfører Markus Halsti erkender da også, at der var stor kynisme bag de tre point, da Esbjerg atter havde svært ved at skabe chancer.

- Vi havde vel to store chancer i kampen, og vi scorede et mål.

- Det kan være, at det er fordi, at jeg har fået en svensk fodboldopdragelse, eller fordi jeg er forsvarsspiller, men jeg elsker at vinde 1-0, så har man knoklet ekstra hårdt for pointene.

- Jeg scorer en del mål til træning, og i den seneste sæson havde jeg fem-seks chancer, hvor jeg skulle have scoret, så det var fedt, at det endelig lykkedes, siger Markus Halsti.

Hans afgørende scoring faldt på et tørt sted, efter at Esbjerg senest fik en lussing på 0-4 mod AaB, og lettelsen over sejren var da også i fokus.

- Vi er ikke Barcelona, der vinder 5-0. Vi skal fighte først og fremmest, og så kommer spillet derefter, og så vinder vi med et enkelt mål eller to, siger anføreren.

De tre point lettede også presset for Esbjerg-træner John Lammers, og han fokuserede efter sejren på de tre point og ikke så meget på selve spillet.

- Det vigtigste lige nu er, at vi vandt. Spillerne gav alt, hvad de havde, så jeg er tilfreds.

Esbjerg-angriber Yuri Yakovenko fik et rødt kort i søndagens kamp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce