Annonce
Tarm

Kystdirektoratet måler Søndervig-stranden op – "og det er helt efter planen"

Båd og dykkere opmåler torsdag og fredag Søndervig-stranden, som Kystdirektoratet forhindres i at sandfodre.
Annonce

Søndervig: Strandgæster i Søndervig har torsdag fået en ekstra oplevelse. De har nemlig kunnet i iagttage en båd fra Kystdirektoratet sejle helt ind til stranden, bakke ud igen, sejle lidt længere hen og atter sætte kursen ind mod stranden, så langt det lader sig gøre. Manøvren har til formål at måle dybden og sandmængden på revlerne, hvilket har betydning for strandens modstandsdygtighed over for havets rasen.

Samtidig bevæger dykkere sig i havstokken med måleinstrumenter, lige som der er taget målinger af klitternes højde for at give et totalt billede af strandens forfatning.

Kystdirektoratets opmålinger falder sammen med, at det tirsdag kom frem, at direktoratet ikke kan komme i gang med sandfordre på Søndervigstranden, da miljøtilladelsen er påklaget af Poul Jakobsen.

Direktoratet vil pumpe 600.000 kubikmeter sand på stranden for at styrke den inden vinterens storme. Arbejdet skulle være sat i gang i september, men er lagt død på grund af klagen, der har opsættende virkning. Klageren Poul Jakobsen mener, at der ikke behov for sandfodring på Søndervigstranden, hvor han i 2012 satte sine drænrør, og som derfor ifølge ham bugner af sand. Kystdirektoratet fastholder dog, at målinger viser det vil være godt at sandfodre ved Søndervig.

At Kystdirektoratet torsdag dukker op og foretager målinger har dog intet med den verserende konflikt at gøre, forsikrer afdelingsdirektør Hans Erik Cutoi-Toft, Kystdirektoratet.

- Vi foretager vestkystmålinger hver år for at planlægge indsatserne. Det er fast procedure. Vi har faste kadencer hvert år, og nu var vi kommet til Søndervig, siger han. Kystdirektoratets målinger blev fulgt fra toppen af en klit af Poul Jakobsen.

- Det er en provokation mod mig at sandfodre på Søndervig-stranden. Den behøver det ikke. Målinger foretaget af Geopartner viser, at der er sket klitfremrykning, og at stranden er blevet bredere, siger Poul Jakobsen, der i stedet opfordrer Kystdirektoratet til at sandfodre på Krylen-stranden, der ifølge ham er i den dårligere forfatning, selv om der blev sandfodret massivt i 2012.

Han vil nu søge aktindsigt hos Kystdirektoratet og forlange samtlige Søndervig-opmålinger fra de sidste ti år udleveret.

Kystdirektoratets båd 'Ekko' på vej ind mod Søndervig-stranden. Foto: Lars Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce